Hlavní obsah

Začátek týdne bude tropický, o víkendu se přihlásí podzim

Novinky, Luděk Fiala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Start do nového školního roku bude ještě provázet prázdninové počasí, ke konci týdne se ale začne ochlazovat, objeví se i přeháňky a občasný déšť. Podzim ale ještě nepřevezme otěže natrvalo, podle dlouhodobé předpovědi společnosti Meteopress se v polovině září opět oteplí.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Článek

"Pondělní ráno bylo ještě velmi chladné, Šindelová hlásila ve dvou metrech nad zemí pouhé dva stupně,“ řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu. V neděli ráno byly v horských oblastech zaznamenány první mrazíky. [celá zpráva]

"V následujících dnech by ranní teploty měly opět růst,“ ujistila Honsová.

"Počasí ve střední Evropě bude v první polovině týdne ovlivňovat tlaková výše. Od jihu k nám začíná proudit teplý vzduch,“ popsala situaci Honsová.

Pondělní odpolední teploty vystoupí na 21 až 25, v úterý bude tropický den, kdy se teploty vyšplhají až ke třiceti stupňům. "Oba dny budou naprosto beze srážek, oblačnosti začne přibývat až během středy od západu,“ poznamenala Honsová.

Středeční ranní teploty klesnou na 15 až 11 stupňů, odpoledne vystoupí na 23 až 27 stupňů. "Zpočátku bude polojasno až skoro jasno, postupně od západu oblačno, sem tam s dešťovou přeháňkou, ojediněle se vyskytnou i bouřky,“ uvedla Hosnová.

Ve čtvrtek bude na obloze opět panovat polojasno, srážky se objeví jen ojediněle. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 14 až devíti, odpoledne opět 23 až 27 stupňů.

V závěru týdne se ochladí, léto se ale ještě ozve

Na konci týdne bude oblačno až polojasno, vyskytnou se přeháňky nebo občasný déšť. „Vypadá to, že od pátku by se mělo ochladit. Na víkend čekáme teploty jen mezi 18 až 23 stupni,“ řekla Honsová. Připomněla však, že na začátku září 2007 už v horských oblastech sněžilo. „Takže z tohoto pohledu bude vlastně krásně,“ řekla.

Léto se navíc podle dlouhodobé předpovědi úplně nevzdává. "V dekádě od 11. do 20. září by mělo být převážně polojasno, odpolední teploty v intervalu 18 až 25 stupňů,“ uvedla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám