Hlavní obsah

Meteorologové varovali před vlnou veder, bude až 34 stupňů

• Aktualizováno
Novinky, Jaroslav Soukup

Meteorologové vydali v úterý varování před vysokými teplotami, které od středy do pátku zasáhnou ČR. Nejteplejším dnem by měl být čtvrtek, kdy teploty mohou vystoupat až na 34 stupňů Celsia. Výstražnou informaci vydal Český hydrometeorologický ústav.

Foto: Galgonek Vladislav, ČTK

Lidé na dovolených ale vysoké teploty jistě uvítají. Na snímku Ludmila Klapková, která byla o víkendu vylita ze sudu s vodou na 9. ročníku "Vano-sudových lázní pod širým nebem" ve Zvoli na Šumpersku.

Článek

Do České republiky bude v následujících dnech proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu. Ze západní do střední Evropy bude následně pozvolna postupovat zvlněná studená fronta směrem k východu.

Nejteplejším dnem bude čtvrtek, kdy rtuť teploměru vyšplhá až na 34 stupňů Celsia. Ve středu by mělo být jen o stupeň méně. V pátek vystoupá teplota k hranici 30 stupňů na Moravě a ve Slezsku. Výstražná informace platí pro všechny kraje.

Meteorologové doporučují omezit tělesnou zátěž, zvýšit příjem neslazených nealkoholických nápojů bez kofeinu a při pobytu na slunci používat ochranné prostředky s UV faktorem. Lidé by neměli zapomínat ani na pokrývky hlavy a sluneční brýle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám