Hlavní obsah

Pražský magistrát už tři měsíce marně pracuje na odstranění pasti na řidiče

Novinky, jim
Praha

Ani po třech měsících od doby, kdy odbor dopravy hlavního města Prahy přislíbil zrušit tzv. past na řidiče na mostě Barikádníků, k nápravě nedošlo. Dopravní expert pražského magistrátu Aleš Krejča nechtěl vysvětlit, co odstranění dvou značek brání, v pondělí však Novinkám sdělil, že na tom úřad usilovně pracuje.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Na mostě Barikádníků v Praze platí na asi 200metrovém úseku ve směru na Bulovku nejvyšší povolená rychlost 70 kilometrů v hodině, která se ovšem za nájezdem automaticky ruší a nadále platí jen rychlost 50 kilometrů v hodině. To si mnozí řidiči neuvědomovali a přicházeli zde kvůli bdělým policejním radarům snadno o dva body. Za překročení rychlosti o 20 kilometrů za hodinu navíc hrozí pokuta od 1 500 do 2 500 korun.

Odbor dopravy se rozhodl zmatený úsek zpřehlednit odstraněním dvou značek po obou stranách silnice povolující maximální rychlost 70 kilometrů v hodině. Na to však potřebuje odbor několik měsíců.

"Je to v řešení,“ řekl Novinkám Krejča tři měsíce poté, co odbor slíbil nápravu. Podle něj je reálné, že by mohly značky z mostu Barikádníků zmizet do konce prázdnin, ale ani to není zcela jisté. "Těžko odhadnout situaci za dnešního stavu, snažíme se, co to dá,“ dodal Krejča, odmítl ale dále přiblížit, co odstranění značek komplikuje.

Na dotaz Novinek odvětil specialista již v dubnu, že se na nápravě pracuje. V půli května pak připustil, že "někdy kolem začátku prázdnin by se sedmdesátka mohla odstranit“.

Značení na mostě Barikádníků vadilo nejen řidičům, na něž v úseku číhaly policejní radary, ale také odborníkům. "Je to pro řidiče naprosto zmatečné, sedmdesátka na zhruba dvě stě metrů je úplný nesmysl,“ řekl Novinkám předseda Asociace autoškol České republiky Ondřej Horázný.

Krejča však sedmdesátku na mostě hájil s tím, že neexistoval proti ní objektivní důvod. "Sedmdesátka tam byla nastavena kvůli charakteru komunikace. Nebyl žádný důvod, proč tam snižovat rychlost, silnice je bezkolizní, bez chodců,“ dodal Krejčí.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám