Hlavní obsah

Vládní komiks připomíná lapsy i úspěchy českého předsednictví EU

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České předsednictví Radě EU, které skončí s posledním červnem, za sebou zanechá ještě jednu stopu. Vedle oficiálních výstupů a deklarací vznikl na popud Úřadu vlády také odlehčený komiks přibližující nejpodstatnější momenty posledních šesti měsíců.

Foto: Novinky

Článek

Aktéry kresleného pojednání jsou čeští i světoví představitelé a události, které souvisely s českým předsednictvím.

Komiks začíná "slavnou" plastikou Entropy a plynovou krizí. Připomíná i vystoupení prezidenta Klause před poslanci Evropského parlamentu, kde ve svém projevu označil EU za "unikátní revoluční experiment".

Nechybí ani další kontroverzní výroky a události. Topolánkovo prohlášení o tom, že Obamův plán na oživení americké ekonomiky je "cestou do pekel" střídá návštěva amerického prezidenta v Praze.

Připomenuto je i zveřejnění Topolánkových nahých fotografií ze sardinské vily premiéra Berlusconiho či svržení vlády ze strany tehdejší opozice. V závěru premiér Jan Fischer, coby statistik, pouze konstatuje, že spíše než maturitu, představovalo předsednictví pro české politiky státnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám