Hlavní obsah

V Praze zhasly reklamní panely ČSSD

– Praha • Aktualizováno
Právo, zr, jov, trj

Volební panely ČSSD umístěné v Praze na sloupech veřejného osvětlení kdosi ve čtvrtek odstřihl od proudu, a proto potemněly. Právu to řekl mluvčí skupiny Eltodo, která se v metropoli stará o osvětlení, Jan Rafaj.

Článek

Bez elektrického proudu bylo podle Rafaje asi dvacet panelů. Nad tím, že reklamní panely propagující ODS svítily nadále, stejně jako běžné komerční reklamy, se pozastavil na tiskové konferenci v Lidovém domě Jiří Paroubek.

O vlastníkovi firmy Liborovi Hájkovi šéf ČSSD Jiří Paroubek řekl, že jej zná jako korektního člověka. "Doufám, že se zachová korektně i v tomto případě,“ doplnil s tím, že věří, že vypnutí panelů ČSSD byla technická chyba.

Podle Rafaje se však jedná o sabotáž výtržníka. "Vyslali jsme chlapy do terénu a ti zjistili, že některé panely byly odpojeny. Zcela určitě jsme je neodpojili my, to bychom si nemohli dovolit,“ uvedl Rafaj. Podle něho čin neznámého pachatele posoudí právníci a zjistí, zda ho lze zažalovat. Nelze vyloučit, že pachatele zachytily kamery, jejichž systém je v Praze poměrně hustý.

Firmu Eltodo vlastní a řídí Libor Hájek, který před časem pomohl z nouze Mirkovi Topolánkovi, když odkoupil za několik miliónů směnku za krachující společností VAE, jejímž spolumajitelem byl Topolánek.

Reklama

Výběr článků

Načítám