Hlavní obsah

My víme, co je biomasa, utahuje si Zubová z Jacques

– Praha
Právo, map

Bývalý vicepremiér Martin Bursík může mít pořádný důvod ke vzteku. Strana zelených, jíž šéfuje, se dlouhodobě pohybuje na hranici volitelnosti. Na paty jí teď navíc začíná šlapat konkurenční Demokratická strana zelených (DSZ). Tedy alespoň co se týká dravé euro kampaně. Už několik dní na sebe totiž upozorňuje velkým množstvím billboardů. Někteří zakladatelé DSZ se oddělili od Bursíkovy strany.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kateřina Jacques

Článek

„Ve znaku máme krásného žlutého motýla. Ten se vylíhl z ošklivé larvy, kterou je nyní Strana zelených,“ uvedl v pondělí lídr kandidátky DSZ Daniel Solis. „Vše platíme z vlastních peněz, sponzory nemáme,“ komentovala kampaň exposlankyně SZ Olga Zubová, která je v předsednictvu nové strany.

Keller je šestka

Za financováním billboardů stojí s největší pravděpodobností mediální magnát Jaromír Soukup, další člen předsednictva, jenž pomáhal v roce 2006 s kampaní Bursíkovi. Poté se s ním ale nepohodl.

Soukup se Zubovou nenechávají na SZ nit suchou. Slogany „Silou nikdy, Kaťuško...!“ či „My víme, co je biomasa“ upozorňují na vystoupení poslankyně SZ Kateřiny Jacques v ČT, kdy nebyla s to odpovědět na otázku moderátora Jana Krause, co je biomasa.

Jacques své účinkování pokládá za největší trapas své kariéry, do eurovoleb přesto směle vykročila s tématem ekologického vytápění a se sloganem: „Další dotace těm, kteří chtějí šetřit energií“. Kromě Zubové a Soukupa figuruje na kandidátce DSZ na šestém místě i známý sociolog Jan Keller.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám