Hlavní obsah

Víkend ve znamení jara, bude až 12 stupňů

Novinky, Jaroslav Soukup

O nadcházejícím víkendu se můžeme těšit na příjemné jarní teploty a skoro jasnou oblohu. Následující týden však znovu přinese ochlazení a četné srážky, které mohou být od středních poloh sněhové. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

O víkendu se můžeme těšit na jarní teploty.

Článek

"V noci na pátek bude přes střední Evropu procházet k jihovýchodu okluzní fronta, která s sebou  přinese proměnlivou oblačnost a četné srážky," uvedla Honsová. V horských oblastech by mohlo napadnout až 15 centimetrů sněhu a na Českomoravské vrchovině se tak v pátek mohou v souvislosti s nárazy věru tvořit sněhové jazyky.

Přes den bude v pátek zataženo zejména na Moravě a ve Slezsku, kde meteorologové předpovídají intenzivní déšť, který bude od středních poloh přecházet ve sněžení. Ranní teploty se budou pohybovat mezi třemi a minus jedním stupněm Celsia, přes den se vyšplhají na pět až devět, na východě republiky se teploty vyšplhají pouze ke dvěma stupňům.

V neděli až 12 stupňů

V sobotu začne počasí na našem území ovlivňovat od východu tlaková výše, která přinese polojasno až oblačno, na horách se může vyskytnout slabé sněžení.  Ranní teploty klesnou na jeden až minus tři stupně, přes den se dostanou na jarních šest až deset stupňů Celsia.

Polojasná až skorojasná obloha by nás měla čekat v neděli. Teprve v průběhu dne by měla od jihozápadu přibývat oblačnost a následně by se mohly objevit přeháňky, které budou i na horách dešťové. Ranní teploty by se měly pohybovat v intervalu minus tří a jednoho stupně, přes den vystoupají na osm až 12 stupňů.

V příštím týdnu se postupně ochladí

Počasí v dalším týdnu přinese více oblačnosti a postupné ochlazení. V pondělí očekávají meteorologové přeháňky a ranní teploty v rozmezí tří až minus jednoho stupně, přes den se rtuť teploměru vyšplhá na sedm až 11 stupňů.

V úterý by již mělo být ochlazení citelné s denními teplotami mezi jedním a šesti stupni Celsia a proměnlivou oblačností. Od středních poloh se mohou vyskytnout srážky sněhové. Podobný ráz by měl dle Honsové vydržet i po zbytek týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám