Hlavní obsah

Exekuce dávek v Chomutově jsou v pořádku, rozhodl soud

Právo, Šárka Tonarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHOMUTOV

Okresní soud v Chomutově zamítl tři návrhy na pozastavení exekuce. Lidé si stěžovali na to, že jim úředníci při minulém vyplácení dávek vzali téměř všechny peníze. Podle magistrátu je to důkaz, že město postupuje oprávněně.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovská primátorka Ivana Řápková

Článek

"V podstatě tím potvrdil, že postup města vymáhat své pohledávky pomocí exekutora, který odebírá finanční hotovost po vyplacení sociálních dávek, je v pořádku. Jasně se ukázalo, že město jde správným a zákonným směrem," uvedl mluvčí magistrátu Tomáš Branda.

Kritika, která se snesla ze strany ministerstva pro lidská práva a jeho ministra Michaela Kocába a úřadu ombudsmana na adresu města, byla podle magistrátu neopodstatněná. „Je vidět, že ministr Kocáb při kritice města papouškoval bez rozmyslu něčí názor, aniž by dal šanci soudu, který jediný může rozhodnout, zda bylo postupováno podle zákona,“ řekla primátorka Ivana Řápková (ODS). Chomutovská radnice bude nadále v exekucích pokračovat.

Magistrát zabavil lidem, kteří městu dluží sociální dávky peníze hned poté, co jim je úřady vyplatily. Některým rodinám tak zbylo třeba jen tisíc korun na měsíc.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám