Hlavní obsah

Plameny ničí statek na Šumpersku: Hoří sláma a hrozí pád konstrukce

– Chromeč
Novinky, kub

Desítky hasičů bojují ve čtvrtek s rozsáhlým požárem zemědělského areálu v obci Chromeč na Šumpersku. Plameny pohltily plochu zhruba 50 krát 30 metrů, hoří hlavně sláma a seno, zvířata se podařilo zachránit.

Foto: HZS Olomouckého kraje, .

Požár statku v obci Chromeč

Článek

Do zásahu se postupně zapojilo dvanáct hasičských jednotek. „Původní hlášení o viditelném hustém kouři a plamenech z areálu převzala linka tísňové pomoci v 9:45,“ sdělil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje, .

Požár statku v obci Chromeč

Na místě bylo zřejmé, že začal hořet sklad slámy a sena. Hasiči zasahují s pomocí výškové techniky a s dýchacími přístroji.

„Jedná se o starý objekt a hrozí zde další destrukce konstrukce. Pomocí techniky místního družstva je požárem zasažené sláma a seno vyváženy mimo objekt k dohašení. Zásobování vodou je řešeno kyvadlově pomocí cisteren z vodního zdroje v obci Chromeč. Jedná se o časově zdlouhavý zásah a v místě se nyní připravuje vybudování týlového zabezpečení,“ upřesnil odpoledne mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje, .

Požár statku v obci Chromeč

Příčina požáru zatím není zřejmá a je předmětem vyšetřování.

Majitel statku předběžně vyčíslil škodu na 400 tisíc korun. „Během požáru i zásahu nedošlo k žádným zraněním. Rovněž nedošlo k žádnému úhynu hospodářských zvířat,“ upřesnil Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám