Hlavní obsah

Festival Glastonbury se neplánovaně mění v poctu Jacksonovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Obří britský hudební festival Glastonbury se stává festivalem Michaela Jacksona, aniž by to pořadatelé plánovali. Poté, co se objevila zpráva o jeho úmrtí, většina DJů začala hrát Jacksona a zpěvačka Gabriela Cilmiová spontánně zařadila do svého vystoupení úryvek megahitu z 80. let Billie Jean.

Foto: Luke MacGregor , Reuters

Festival v Glastonbury

Článek

Mladá zpěvačka z Austrálie zakomponovala Billie Jean do svého aktuálního hitu Sweet About Me a fanoušci živě reagovali. Očekává se, že ostatní interpreti také nějak uctí památku zemřelého krále popu.

Ačkoliv tiskový mluvčí Glastonbury uvedl, že oficiálně žádná pocta vyhlášena nebyla, je jasné, že většina skupin to nějak zmíní během vystoupení.

Pořadatelka festivalu Emily Eavisová Jacksona označila za "skvělého umělce" a BBC řekla, že pocty Jacksonovi budou probíhat celý víkend.

Další coververze jsou nevyhnutelné

"Další coververze jsou nevyhnutelné," řekl BBC Dave McCabe z rockové skupiny The Zutons, kterému se Jacksonovy skladby líbí.

Návštěvníci festivalu se dozvěděli o Jacksonově smrti v noci díky DJům, kteří nasadili jeho staré fláky. "Najednou začali hrát hrozně moc jeho muziku a my si říkali, že je to divné. Pak někdo řekl, že Michael Jackson je mrtvý a my na to, že to není možné."

"Všichni si mysleli, že je to vtip," dodal fanoušek.

Reklama

Výběr článků

Načítám