Hlavní obsah

Německý kamión přeletěl šestimetrovou díru v mostě

WÜRZBURG

Mimořádné štěstí měl německý řidič kamiónu, který jel po dálnici A3 u Würzburgu. Prožil zážitek, který normálně nabízejí jen kaskadéři. Se svým kamiónem přeletěl ve výšce šestnáct metrů na řekou Mohan šestimetrovou díru ve strhávané mostovce.

Článek

Řidič kolosu z neznámého důvodu neodbočil na objížďku a pokračoval dál, až vjel na most, jehož mostovka se strhávala, aby se most rozšířil stejně jako dálnice na šest proudů.

Prorazil několik centimetrů vysokou zídku a přeletěl šestimetrový otvor v mostovce. Dopadl na další část mostovky, kde se kamión zastavil, protože se mu zlomila přední náprava. To bylo další štěstí pro řidiče, který vyvázl z nehody nezraněn. Jinak by kamión spadl do řeky Mohan, tekoucí o šestnáct metrů níže.

"Nikdo neví, jak přesně se to stalo,“ uvedl policejní mluvčí, když se podíval na nákladní automobil, stojící na ostrůvku mostovky, odkud ho museli dostat záchranáři. Podle specialistů kamión s návěsem o hmotnosti čtyřicet tun díru přes několik chybějících betonových desek přeletěl díky setrvačnosti, danou kombinací hmotnosti a vysoké rychlosti. Kamión ani neztratil výšku.

Podle něj je potřeba zjistit, proč řidič pokračoval rovně a nesjel na objížďku, která dopravu svádí na náhradní most postavený vedle strhávaného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám