Hlavní obsah

Seriál Červený trpaslík se vrátí s novými díly

Novinky, Stanislav Dvořák

Červený trpaslík, britský televizní seriál, který vyvolal vlnu zakládání fan klubů a patří k několika málo dílům, u nichž nálepka kultovní není přehnaná, se vrací. Dva nové díly bude 10. dubna vysílat britská televize Dave.

Článek

Nové díly napsal a režíroval původní spoluautor Doug Naylor a nechybí ani původní herci Chris Barrie (Rimmer), Craig Charles (Lister), Danny John-Jules (Kocour) a Robert Llewellyn (Kryton). Navíc se budou vysílat ještě dva speciály ze zákulisí, které ovšem nelze považovat za nové díly seriálu.

Posádce lodi Červený trpaslík, ztracené ve vesmíru, se v novém pokračování konečně podaří dostat na Zem. Další informace tvůrci slibují zveřejňovat během příštích týdnů na stránkách www.joindave.co.uk.

Seriál Červený trpaslík vznikl v BBC roku 1988, v osmdesátých a devadesátých letech se vysílal v 25 zemích, poté se ještě prodalo cca 7 miliónů videokazet a DVD. Je také držitelem mezinárodní televizní ceny Emmy.

V originalitě se s Červeným trpaslíkem může měřit málokterý seriál. Jeho odvážný černý humor, parodie různých televizních a filmových formátů a dokonale napsané a zahrané postavy flákače Listera, ambiciózního neurotika Rimmera, sobeckého   Kocoura a obětavého Krytona nezestárly ani o den.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám