Hlavní obsah

Per Gessle z Roxette vystoupí sólo v Lucerně

Novinky, Stanislav Dvořák

Dvojice Roxette patřila na přelomu osmdesátých a devadesátých let k velkým evropským popovým hvězdám, dnes je už záležitostí pro pamětníky. V Praze v Lucerně vystoupí 23. dubna její mužská polovina - Per Gessle.

Článek

“Na své evropské koncerty se již moc těším, turné tohoto charakteru jsem naposledy absolvoval v roce 1989. Na koncertě zazní popové skladby založené na kytarovém zvuku. Já i moje kapela se těšíme, že si užijeme legraci a vy uslyšíte spoustu hitů,” říká Gessle.

V jeho nové koncertní kapele působí i tři hudebníci z Roxette - klávesista Clarence Öfwerman, bubeník Pelle Alsing a kytarista/zpěvák Christoffer Lundquist.

Ženské vokály obstará Helena Josefsson, kapelu na basu doplní Magnus Börjesson. Per Gessle koncem loňského roku vydal své sólové album „Party Crasher“.

Zpěvák, kytarista a skladatel Per Gessle má na kontě více jak 45 miliónů prodaných nahrávek. Narodil se v roce 1959 v Halmstadu ve Švédsku. Mezinárodní slávu zažil hlavně začátkem devadesátých let ve dvojici s Marií Fredrikssonovou, když produkovali jednoduchý zpěvný pop-rock pod značkou Roxette . K jejich nejslavnějším hitům patřily písničky Joyride, The Look, How Do You Do nebo Listen To Your Heart.

Reklama

Výběr článků

Načítám