Hlavní obsah

VIDEO: Drsný klip varuje před nepřipoutáním se vzadu v autě

Novinky, maž
PRAHA

Od pondělního večera se objevuje v televizích a na internetu další z krátkých videí Filipa Renče pro kampaň Ministerstva dopravy Nemyslíš-zaplatíš. Tentokráte je tématem častý nešvar - nepřipoutání se bezpečnostními pásy na zadních sedadlech.

Článek

V autě se na předních sedadlech většina lidí bezpečnostními pásy poutá, jenže vzadu bezpečnostní pásy použije málokdo. Podle statistik se vzadu z deseti cestujících připoutají pouze tři. Jenže taková maličkost jako použití bezpečnostních pásů může při dopravní nehodě zabránit těžkým poraněním nebo i smrti. Navíc, když se vzadu připoutáte, nechráníte jenom sebe, ale i cestující před vámi nebo vedle vás.

V novém klipu, ve kterém dvojice chvátá autem do divadla a při nárazu do automobilu před nimi žena proletí předním oknem a přitom zlomí muži vaz, se kromě internetu objevuje i ve vysílání České televize, Novy i Primy.

Nova i Prima před dvaadvacátou hodinou klip cenzuruje. „Stejné jako v prví vlně bezpečností kampaně zakrýváme od šesté do 22 hodiny drastická místa černými obdélníky,“ řekla Novinkám Michaela Fričová, mluvčí televize Nova. Stejný přístup zvolila podle mluvčí Jany Kocové také televize Prima. Naopak Česká televize vysílá třicetivteřinový klip bez úprav, před jeho puštěním ale zobrazí varování před drastickými záběry.

Anketa

Používáte bezpečností pásy i na zadních sedadlech?
Ano
72,7 %
Ne
27,3 %
Celkem hlasovalo 24840 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám