Hlavní obsah

Tréninkový tábor Al-Kajdy v Alžírsku postihl mor

Novinky, rei
ALŽÍR

Výcvikový tábor islámských povstalců v Alžírsku postihla forma moru, nemoci, která ve středověku decimovala svět a vyžádala si na 75 miliónů mrtvých. Podle britského deníku The Sun černá smrt v Alžírsku zabila velký počet bojovníků přidružených k Al-Kajdě.

Foto: Profimedia.cz

Skupinu vede hledaný terorista Abdelmalek Droudkal (vpravo).

Článek

Mor byl zjištěn po nalezení mrtvoly jednoho z bojovníků sítě Al-Kajda v zemi islámského Magrebu bezpečnostními silami. „Šíří se rychle a zabíjí během pár hodin. Al-Kajda, které chybí dostatek lékařských prostředků, se má čeho obávat,“ řekl deníku armádní zdroj.

Epidemie prý propukla v jeskyni v provincii Tizi Ouzou asi 150 kilometrů východně od hlavního města Alžíru a počet obětí je vysoký. Skupina, kterou vede hledaný terorista Abdelmalek Droudkal, se údajně musela přestěhovat poté, co se z okolí jejího útočiště stal masový hrob.

Vůdcové teroristických skupin se teď podle The Sun obávají rozšíření moru mezi další rebely, stejně jako toho, že se nakažení islamisté vzdají, aby černé smrti unikli.

Postižená organizace přidružená k Al-Kajdě stojí za bombovým útokem na sídlo OSN v Alžíru v roce 2007, při němž zemřelo 41 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám