Hlavní obsah

Lupič přepadl banku hned vedle policejní služebny

Právo, Martin Polák
CHODOV
Aktualizováno

Zřejmě heslem „Pod svícnem je největší tma“ se řídil lupič, který v Chodově na Sokolovsku v pondělí za bílého dne přepadl pobočku GE Money Bank. Banka, stejně tak jako dva další peněžní ústavy, je v Chodově ve stejné ulici jako policejní služebna a leží od ní zhruba 50 metrů.

Článek

K přepadení došlo kolem třetí hodiny odpoledne a naštěstí se obešlo bez zranění. Pachatel neměl zbraň. Peníze si vynutil tím, že pracovnici za přepážkou ukázal lístek se slovy: „Tohle je přepadení, nechci násilí, chci peníze.“

„Žena mu do peněženky dala 37 tisíc korun,“ řekla Právu mluvčí sokolovských policistů Andrea Kávová s tím, že pokladní stačila mezi peníze dát bezpečnostní kapsli. „Ta peníze označí rudou barvou, zřejmě potřísní i pachatele,“ poznamenala mluvčí. 

Policisté ihned po přepadení vytvořili v okolí města zátarasy a postavili hlídky se samopaly. „Pachatele zaznamenaly kamery a máme ho i na fotkách,“ doplnila Kávová. 

Policista hlídkuje před přepadenou pobočkou banky v Chodově.foto: Právo/Martin Polák

„Nic jsem neviděla, akorát jak k bance běží dva policisté. Říká se, že pod svícnem je největší tma, proto si asi vybral tak nezvyklé místo nedaleko policistů,“ uvedla na místě pro Právo majitelka jednoho z obchůdků, který leží hned vedle přepadené pobočky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám