Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: LV-426 – všude samí vetřelci

Novinky, Radovan Blažek

Sci-fi Vetřelec a všechna jeho pokračování už v době svého vzniku inspirovala tvůrce her. Dnes se tak můžeme seznámit s předělávkou, jejíž předloha se odkazuje na druhý díl s názvem Vetřelci.

Článek

Konkrétně se jedná o tu pasáž filmu, kdy se má jednotka prokousta základnou, která je opuštěna jen zdánlivě. Je totiž plná smrtících monster, která se jen dobře ukrývají, ale záhy vám začnou tropit různé naschvály, jakože vyhodí do vzduchu generátory, a vy se tak ocitnete ve tmě.

:. LV-426

Obvykle jsou dva druhy, jak dělat předělávky. V tom prvním se autor jen lehce inspiruje původní hrou a předělá ji do moderního kabátku, v tom druhém se zase snaží co nejvíce přiblížit originálu – v podstatě se jedná o totožnou hru, kterou lze však spustit na moderních počítačích a systémech.

Zde stojíme před tím druhým způsobem. Může se vám tedy zdát poněkud nezvyklé, jak je rozložena herní obrazovka a také můžete docela dlouhou zápasit se střelbou pomocí klávesnice. Co je však horší, nenaleznete zde ani populární funkci pro uložení hry, kvůli čemuž se celý postup stává poněkud obtížným.

:. LV-426

Na druhou stranu musíme uznat, že před sebou máme opravdu mimořádný kousek, který se jen tak nevidí. Pokud toužíte po něčem netuctovém a zároveň se rádi bojíte, pak vás tato hra určitě nezklame.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Nejlepší hry roku 2008

Loňský rok byl na volně šířené herní tituly hodně bohatý. Do oběhu se dostalo mnoho starších komerčních titulů, mnohokrát o sobě dala vědět open-source scéna...

Výběr článků

Načítám