Hlavní obsah

VIDEO: Na Izrael začaly dopadat rakety i z Libanonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GAZA
Aktualizováno

Na izraelské území začaly v noci na čtvrtek dopadat rakety z Libanonu. Mohli je vypálit členové hnutí Hizballáh, kteří se rozhodli vstoupit do nynějšího izraelsko-palestinského konfliktu. Izraelská armáda na útoky odpověděla, přičemž také pokračovala v ofenzívě v pásmu Gazy.

Článek

Na sever Izraele podle stanice BBC dopadly nejméně tři rakety typu Kaťuša. Některé zprávy však hovoří až o pěti střelách. Jedna z nich zasáhla město Naháríja. Nejméně pět lidí bylo lehce zraněno, napsal server Haaretz.

V oblasti byly uzavřeny školy a obyvatelům bylo nařízeno, aby nevycházeli ven. "Odpověděli jsme pěti granáty na přesně zaměřená místa odpálení raket," uvedl mluvčí izraelské armády.

Je to poprvé od roku 2006, co Hizballáh na Izrael střílel. Tehdy byly země v několikatýdenním konfliktu. Před pár dny se přitom vůdce Hizballáhu šajch Hasan Nasralláh dal slyšet, že do současného konfliktu nehodlá být zatažen.

:. Izraelská žena s dětmi se kryje před raketovým útokem.foto: Reuters/Baz Ratner

Nálety v Gaze pokračují

Izrael ve čtvrtek rozšířil ofenzívu do vnitrozemí Gazy. Provedl asi 60 vzdušných útoků. Pálil na policejní stanice, tunely, kterými podle něj hnutí Hamás pašuje do oblasti zbraně, skladiště a "na velké množství ozbrojených útočníků".

Izrael souhlasil s vyjednáváním o příměří, jeho představitelé odjedou do Káhiry. Egypt se spolu s Francií snaží obě strany přimět k zastavení útoků. Izrael i Hamás souhlasili, že každý den přeruší útoky na tři hodiny kvůli dodávkám humanitární pomoci.

:. Izrael rozšířil ofenzívu do vnitrozemí Gazy. Zdroj: Reuters/Stream

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám