Hlavní obsah

On-line hry: Rok 2008 zakončila série turnajů ve Warcraft 3

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci a hráči strategie Warcraft 3 si během posledního týdne opravdu užili do sytosti. Jakoby se tento trochu upadající titul na poslední chvíli snažil vylepšit své postavení na progamingové scéně, uskutečnilo se v něm v krátkém období hned šest turnajů, v nichž se představila téměř kompletní širší špička. Nechyběl ani Grubby, SoJu nebo ReMinD.

Článek

Novinky z domova

  • Velkou vlnu spekulací vyvolal nový Counter-Strike: Source tým Confis. Vedení občanského sdružení se po vzoru dalších domácích klanů rozhodlo angažovat evropský celek. V jeho síti nakonec uvíznuli neznámí hráči čtyř národností - edZy z Velké Británie, sYlar z Německa, BULLDOG z Maďarska a dk se souLem z Polska. Prozatimní výsledky sekce spíše poukazují na to, že Confis udělali krok vedle.
  • Nečekaný Counter-Strike 1.6 přestup se odehrál mezi kluby Gaming.sk a In Ultimate Capacity. Poté co slovenský tým vyhodil svou předchozí sekci za nepřípustné chování jejího kapitána jAPKA, se dohodnul s úspěšným celkem ve složení Monty, DeathoN, FreeZ, Fantomas, small, který dosud působil u konkurenčních IUC.
  • Česká organizace eSuba.HAL3000 slavila hned dva Call of Duty úspěchy. Nejprve Call of Duty 4 sekce zvítězila na invite cod4cupu, kde si ve finále poradila s britskými infused 13:11 a následně přidala další zlato do sbírky i čerstvá Call of Duty 2 skvadra. Ta vyhrála všech pět zápasů v esports4all Night Cupu a obsadila tak až samotný vrchol bedny.
  • Prestižní domácí Counter-Strike 1.6 turnaj o 14 000 Kč se odehrál v pražské herně BattleZone. Mezi účastníky jsme mohli vidět DEFEATERS, gaming.sk, eSuba, Mastah Killas, RYKERS či NecroRaisers. Na krásném třetím místě se překvapivě umístil tým Nocni klub, který během akce dokázal porazit řadu známějších rivalů. Finále opanoval svým letošním již pátým triumfem česko-slovenský klan DEFEATERS, který přemohl novou sestavu celku eSuba.

:. DEFEATERS si po WGT připsali další prvenství. Letos se tak jednoznačně stali nejúspěšnějším domácím 1.6 týmem.

Novinky ze světa

  • Warcraft 3 klan Preatoriani zaznamenal opět neúspěšný týden, nestabilní sestava přišla znovu o klíčové hráče. Nerozlučná švédská dvojka LiiLD.C a KnOff se nechala zlákat německým týmem Raptor Gaming, který si tak výrazně polepšil. U Preatorianů už zůstávají pouze Bonecracker, Satiini a NightEnd.
  • Další známé Counter-Strike 1.6 legendy z let 2004 až 2006 ohlásily návrat na scénu. Tentokrát se jedná o hráče s přezdívkami Method, Volcano, da_bears, Sunman a Zid, kteří budou od nynějška reprezentovat obnovenou organizace Jax Money Crew. Jedná se tak již o několikátý silný tým, jenž vzniknul po ukončení CGS.
  • Britský celek FatGames se po odchodu jeho úspěšného Call of Duty 4 kádru ke skandinávským AndThenSome rozhodnul angažovat další sekci, nyní však něžného pohlaví. FG od konce minulého týdne spolupracují z ženským týmem Destiny Girlz, který je tvořen hráčkami stephi z Kanady, Minxy z Velké Británie, rikku z Nizozemí, Zophii a Bambii ze Švédska.
  • Nizozemský Counter-Strike: Source klan Sjakki se překvapivě neusadil u švédské organizace fnatic, z níž kdysi odcházel do Championship Gaming Series. Kroky střelců s přezdívkami Blaze, AirRaid, xertion, proph a darky vedli k belgickému klubu LowLandLions, který se proslavil především sérií Call of Duty. Podle slov samotných hráčů jim je vedení schopno poskytnout veškeré potřebné zázemí k tomu, aby se udrželi na hráčské špici.

:. Tým fnatic se rozpadnul po CGS draftu pro sezónu 2008, kdy byli téměř všichni hráči představeni jako nová posila Berlin Allianz.

S Warcraft 3 soutěžemi se ke konci roku roztrhl pytel

Pokud by měl být nadcházející rok stejný jako poslední týden toho uplynulého, fanoušci veleúspěšného titulu Warcraft 3: The Frozen Throne od společnosti Blizzard by si zřejmě výskali radostí. K jejich spokojenosti se v tomto období svátků uskutečnilo hned šest prestižních akcí, na než se sjela téměř celá širší špička této komunity. Že by se Warcraftu začínalo blýskat na lepší časy?

Vše odstartoval známý online turnaj ZOTAC Cup se svým již 66. pokračováním. Na jeho soupisce startujících jsme mohli vidět nezvykle mnoho kvalitních hráčů, představili se například Soccer, FoCuS, Space, Satiini nebo KnOff. Ve finále o 100 € došli další známá jména, ReMinD a LiiLD.C. Vítězem elfího duelu se bez problémů stal Korejec ReMinD, který Švéda porazil na třech po sobě jdoucích mapách.

:. Grubbymu se podařilo chytnout druhý dech a znovu drží titul evropského krále. Poradí si i s LucifroNem?

O něco méně nabitá byla kvalifikace soutěže ESL Benelux Pro Series, kde se z notoricky známých borců představili domácí Nizozemci Grubby z Meet Your Makers a RotterdaM ze Serious Gaming. Hlavní role v rozhodujícím posledním zápase pochopitelně hráli právě oni dva a vzhledem k tomu, že postup do další fáze soutěže už měli oba v kapse, utkání bylo spíše jakousi exhibicí, v níž nakonec dominoval Grubby.

Stejně dotovaný jako ZOTAC byl další z online turnajů F4G, kde se ovšem představili výhradně Evropané. Zastoupení bylo především německé národnosti. Nad XlorDem a jeho krajany však vyčnívali dva Finové, kteří si to mezi sebou rozdali ve finále. Úspěšnější z dvojice elfittaja, BringeR byl prvně zmíněný. Stratég hrající rasu nemrtvých si s elfem poradil na všech třech mapách.

:. Španělský ork LucifroN se stal největším překvapením letošní sezóny. Svou famózní formu bude chtít v dalším roce určitě ještě vylepšit.

Největší pozornost kolem sebe v záplavě Warcraft 3 strhlo jednoznačně vyvrcholení 2. sezóny NGTV ligy, v níž se hrálo o 15 500 €, a tudíž pochopitelně nechyběl nikdo z významějších hráčů. Konečné souboje se nakonec nesly čistě v korejském duchu. Zápasy to byly opravdu velmi napínavé, o vítězi se vždy rozhodovalo až v posledních minutách. Až na páté mapě v duelu s ReiGnem strhl na svou stranu vítězství v boji o 3. místo Lyn. Zcela v totožném stylu se uskutečnilo i Grand finále, v němž proti sobě stanuli elfí králové SoJu a Check. Po bitvě o trůn měl větší důvod k radosti SoJu z SK Gaming, který přemohl krajana z nGize 3:2.

Další z řady ostře sledovaných akcí byla King of Kings Championship, která měla pikantní náboj. Všechny zajímalo, jak si s korejskými protihráči poradí největší talent současnosti LucifroN. Španělský ork svůj úkol zvládnul na jedničku. Nejprve v mirroru přemohl WhOa, kterému tak připadlo 100 $ za třetí místo a následně i svého spoluhráče z nGize Checka, který si tedy připsal již druhé stříbro v krátké době a navrch 200 $. LucifroN se mohl radovat z částky 300 $.

:. Check si po výměně angažmá připsal už dvě stříbra. Organizace nGize mu rozhodně prospívá. Oproti loňsku se posunul o pět míst jak ve světě, tak i doma v Jižní Koreji.

O věcné ceny v podobě hardwaru se bojovalo v online turnaji ProCpu Challenge. Zde bylo znovu čistě evropské zastoupení. Šampiónem se stal dlouhodobě nejlepší polský hráč Paladyn, který v rozhodujícím duelu přemohl svého západního souseda XlorDa, jemuž se poslední týdne zkrátka nedaří jako dříve. Bronz bral Francouz hG.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám