Hlavní obsah

Kam na Silvestra v Praze: Gogol, blues a dorazit se na techno party

Novinky, Stanislav Dvořák

Zatímco divadelníci se na Silvestra snaží přitáhnout diváka, hudebníci až na výjimky odpočívají. Kluby se snaží lákat na DJe a taneční párty, zcela jiný druh silvestrovského zážitku však slibuje známý kytarista Luboš Andršt.

Článek

Uznávaný kytarista Luboš Andršt hraje blues již desítky let. Během své kariéry se pracovně setkával s Michalem Prokopem, Martinem Kratochvílem, Emilem Viklickým či Petrem Lipou. Na pódiu stál i s nejslavnějším bluesmanem planety, Američanem B.B. Kingem. Na Silvestra vystoupí v Charles Bridge Jazz Clubu. Do konkurenční Reduty je zase možné zajít na dixieland.

Pokud ale máte chuť konec roku oslavit něčím méně sofistikovaným, tanečních party se nabízí celá řada. Na New Years Carneval (DJ Rico, DJ Petr K, DJ Pedro Rodrigues) láká klub Radost FX a v Akropoli se koná FESTA DA MADRUGADA s DJs Bonnie a Clyde (Party Crashers, USA) Funky Drummerz, Rommario Joke.

V Roxy proběhne party SIN CITY s Michaelem Burianem, Loutkou, Chrisem Sadlerem, Bo.dan, Airto a E-Lite. Na vedlejší scéně se bude tančit s IM Cyber, Deadly Viperz nebo Ghonzalesem. Další DJové roztočí své desky v Matrixu, Rock Café či klubu XT3.

Proti proudu jde Futurum, kde nabídnou živou hudbu. Na pódiu se vystřídají Matahari, Boa, Five o´Clock Tea a My dog's bone.

Gogol a zdravý nemocný Roden

Např. v Divadle Rokoko dávají od 14:30 a 18:30 Gogolovy Hráče s Michalem Dlouhým v hlavní roli, Národní divadlo uvede od 15:00 reprízu baletu Louskáček s podtitulem Vánoční příběh. Ve Stavovském divadle můžete vidět Moliérova Dona Juana s Miroslavem Donutilem.

Státní opera uvede Straussova Netopýra Gala, ve Švandově divadle mají na programu Moliérova Zdravého nemocného (Karel Roden v titulní roli) a v Celetné vsadili na "amorální clownerii" Talíře/Taniere.

Na Silvestra funguje také většina pražských multikin, řada menších kin má ale zavřeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám