Hlavní obsah

Nejvýnosnější turné měli Bon Jovi

Právo, Jaroslav Špulák

Podle žebříčku, který sestavil prestižní hudební magazín Billboard, vydělalo v letošním roce nejvíce dolarů koncertní turné americké skupiny Bon Jovi nazvané Lost Highway Tour.

Článek

Kapela hrající v sestavě Jon Bon Jovi (zpěv), Richie Sambora (kytara), David Bryan (klávesy), Hugh McDonald (baskytara) a Tico Torres (bicí) vydělala za letošní část svých vystoupení konaných od 25. října 2007 do 15. července 2008 210,6 miliónu amerických dolarů.

Na druhém místě skončil Bruce Springsteen

Na druhém místě skončili Bruce Springsteen se skupinou E Street Band. Díky koncertní sérii nazvané Magic si polepšili o 204,5 miliónu dolarů. Trojkou v žebříčku je nedávno skončené turné Sticky And Sweet zpěvačky Madonny. Vyneslo jí 162 milióny dolarů.

U příležitosti 30. výročí založení skupiny přichystali britští The Police své Reunion Tour. Za jeho druhou část konanou v letošním roce jim na konto přistálo 150 miliónů dolarů, což znamená čtvrtou pozici billboardovského žebříčku. Pokud by se ale počítal zisk z celého turné, Sting, Andy Summers a Stewart Copeland by jasně zvítězili.

První pětku uzavírá Céline Dionová

První pětku uzavírá Céline Dionová a její Taking Chances Tour. Jednačtyřicetiletá kanadská zpěvačka vydělala zatím 90 miliónů dolarů. Dostane se ale na lepší zisk, neboť její koncertní série stále probíhá a poslední vystoupení je naplánované na 26. února 2009.

Billboard uvedl, že výdělek hudebníků z jejich turné v roce 2008 je nejvyšší v historii. Výnosy z roku 2007 překonal o 13 procent, a to i přesto, že počet koncertů klesl o 6 procent a o 2 procenta ubyl počet návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám