Hlavní obsah

On-line hry: FatGames přinesl úspěch na CC5 nové angažmá

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těsně před Vánoci jakoby znovu ožilo Call of Duty. Naši domácí scénu během posledních týdnů doslova zavalila lavina týmů hrajících druhý díl této hry. Počet navrátilců ke staršímu titulu se prozatím zastavil na čísle sedm. Aby toho nebylo málo, v Nizozemí se odehrál jeden z nejprestižnějších Call of Duty 4 turnajů, Crossfire Challenge 5.

Článek

Novinky z domova

  • Zajímavý tah učinila česká organizace Illusion Pictures Team. Společnost, jež je známa především díky výrobě kvalitních videí z oblasti progamingu, angažovala do svých řad ukrajinský Counter-Strike 1.6 celek ve složení twixZ, AXION, Hawaii, Saniola, House. Že se nejedná o ledajaký tým, potvrzuje i 5.místo, jehož tito borci dosáhli při letošní WCG kvalifikaci.
  • Na domácí scénu v průběhu minulého týdne nakráčel ambiciózní multiherní klan s neméně chytlavým jménem - Legalize. První krůčky nového klubu povedou především do herní série Call of Duty. Ve druhém díle budou Legalize zastupovat zex, mausR, cox, Johny a Dudis, ve čtvrtém vydání CoD pro změnu Duchis, ATOjik, espajr, VlastikA a Advi.
  • Dost nečekaně se v posledních dnech roztrhl pytel s Call of Duty 2 klany. Ačkoliv tomuto úspěšnému hernímu titulu nedávno vyšlo již páté pokračování, v České republice se pozornost zcela překvapivě strhla na druhý díl. Po oznámení návratu ke CoD2 u eSuby, se k tomuto trendu přidaly i známé kluby DOG Soldiers, Illusion Pictures, exZenie, iNertance, c0nexia a Bloody Army.
  • Naše malá herní scéna opět slaví úspěchy. Ve světě o nás znovu daly vědět týmy Reason-Gaming a eSuba.HAL3000. Renomovaný portál Cadred aktualizoval svůj pravidelný žebříček Call of Duty 4 a Counter-Strike: Source celků. Zatímco eSuba si v CoD4 vybojovala skvělé sedmé místo, česko-slovenští vyslanci v barvách britských Reason-Gaming už několikátý měsíc za sebou drží dokonce pozici stříbrnou.

Reason-Gaming drží ve světě stále druhou pozici a jsou tak obrovskou chloubou pro český a slovenský progaming.

Novinky ze světa

  • Předčasný dárek pod stromeček si nadělila rychle vzrůstající dánská společnost AndThenSome. Ta po Counter-Strike 1.6 a Quake 3 přibrala i Call of Duty 4 sekci. A když už nějakou, tak rovnou pořádnou. Vedení ATS se totiž na spolupráci dohodlo hned s FatGames, což je momentálně druhý nejlepší klan. Britové JUSZN, duffer, D1ablo, nreo a killxz si nedávno připsali triumf na Crossfire Challenge 5, kde porazili i světovou jedničku Button Bashers.
  • Německý Warcraft 3 tým nGize učinil další krůček k vytvoření nové silné sekce, jež by dokázala oponovat světovým velikánům. Po propuštění bývalého kádru, v němž působil i náš Bonecracker a následnému angažování španělské hvězdy LucifroNa, bylo počátkem týdne oznámeno podepsání smlouvy s korejským elfem Checkem, který ještě do nedávna hrával v dresu mTw. V zákulisí se dokonce spekuluje o tom, že by duo nových hráčů nGize měl doplnit ještě finský undead elfittaja.
  • K výměně stráží došlo u britského Counter-Strike: Source týmu Crack! Clan. Ten se minulý týden v pátek překvapivě rozloučil s poměrně úspěšnou francouzskou sekcí, kterou zastupovali Ex6TenZ, crZ, Shokkk, Tac a MaleK, aby na přání sponzora uvolnil místo pro domácí reprezentanty, jejichž jméno bylo oznámeno později v neděli. Zcela podle očekávání se jedná o celek Heroes složený z bývalých CGS hráčů ritch, beta, HaZ, Hughsy a Mx.
  • Stoupající vliv finanční krize bohužel tvrdě dorazil i do oblasti progamingu. Po uzavření milionářské soutěže CGS, oznámila konec spolupráce se svým finským Counter-Strike 1.6 týmem ze stejných důvodů i ruská organizace GamePlay.tv. Podle slov manažera klubu není v nastalé situaci možné prodloužit s hráči lurppis, naSu, ruuit, contE a plastE smlouvy, a proto se Finové od nynějška nacházejí na volné noze.

Finský Counter-Strike 1.6 tým číslo jedna prožil rok plný pádů a vzestupů. Po konečném ustálení sestavy přišel o zaměstnavatele.

FatGames dominovali nizozemskému Crossfire Challenge 5

Pokud bychom se vrátili v čase o dva víkendy zpět, měli bychom příležitost zažít v nizozemském městě Enschede poslední Call of Duty 4 turnaj tohoto roku. Tamní oblíbená herna WZZRD hostila již páté pokračování velmi oblíbené akce Crossfire Challenge. Na té se tentokrát soutěžilo o částku 7 000 € v hotovosti, o niž se přijely poprat přední světové týmy, mezi nimiž nechyběli ani Dignitas, Button Bashers, FatGames nebo také KomaCrew.

Jedenáct účastnících se celků ze všech koutů Evropy bylo rozděleno do dvou skupin, z nichž postupovaly vždy po čtyřech. Jediným, kdo v základní fázi nezaváhal, byl hlavní favorit celé soutěže, domácí klan Button Bashers. Ten se zcela bez problémů umístil na první pozici skupiny A, další postupová místa si vybojovali polští Tempus Moriendi, evropští Reason-Gaming a italští CubeSports. V síti tabulky zůstali uchyceni nizozemští Team E3 a dnes již bývalí dánští AndThenSome.

Button Bashers byli z konečného výsledku zklamaní. Rozčarování na nich bylo znát ještě během pozdějšího rozhovoru.

Naopak novým ATS se dařilo mnohem lépe. Se ztrátou pouhého jednoho zápasu si uhlídali první postupové místo. Těsně za nimi šli do play-off jejich spolukrajané Dignitas, Němci z KomaCrew a švédští Vicious And Evil. Úplné dno připadlo na Poláky z týmu AMOL. Ti ve skupině B skončili poslední a na celém CC5 vůbec jako jediní nezískali do konečného skóre ani jeden bod.

Hned první kolo vyřazovacích bojů se neslo v napínavém duchu, bylo znát, že nikdo z účastníků se ještě nehodlá rozloučit s turnajem. Vlivem toho se téměř všechny duely rozhodovaly až na závěrečné třetí mapě, postup na dvou mapách si zajistili pouze Button Bashers triumfem nad VAE. Los byl hořký především pro favorizované KomaCrew. Ti nestačili na ambiciózní Tempus Moriendi a balení kufrů je tak čekalo dříve, než hráči chtěli. Poláci se vytáhli i v semifinále, kde téměř vyřadili FatGames. Znovu se rozhodovalo až na poslední mapě. Podobně probíhal i druhý duel, v něm připadl postup Button Bashers také až po třetím klání.

Sympatický a nadějný klan FatGames z Velké Británie měl v Enschede hned několik důvodů k velké radosti.

V boji o třetí místo dopadla na polské překvapení nervozita a možná i únava. Utkání o 1 250 € mělo na konci za vítěze papírového favorita s jménem Dignitas. Ač Tempus cestují zpátky domů s prázdnou, určitě mohou být na předvedené výkony hrdí. Zřejmě největším šokem celého Crossfire Challenge 5 bylo nakonec samotné finále. V něm zcela jasně zvítězili na dvou mapách britští FatGames, kteří až do té doby vydřeli každý zápas na poslední chvíli, nad suverénními Button Bashers. Nové akvizici AndThenSome tedy připadlo 3 500 €, doma v Nizozemí zůstalo 2 250 €.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám