Hlavní obsah

Kapela Edguy s novou deskou vystoupí v únoru v Praze

Novinky, Vladimír Michna
PRAHA

Německá metalová kapela Edguy vyjíždí na turné s novým studiovým albem Tinnitus Sanctus a 8. února vystoupí také v pražském klubu Roxy. Čeští fanoušky mohli frontmana této kapely Tobiase Sammeta vidět naposledy v létě s jeho sólovým projektem Avantasia na festivalu Masters of Rock ve Vizovicích.

Článek

Avantasia byla hotova již v roce 2006 a vlastně všechny nápady, které přišly poté, již patřily Edguy. Nový materiál voní svěžestí a všechny hudební nápady jsou zrealizované způsobem, jež může být nazván bombastickým.

Deska Tinnitus Sanctus, opět v produkci legendárního Saschi Paetha, je na světě. Kloubí se v ní všechny tradiční i neobvyklé znaky Edguy a je jakýmsi logickým krokem dál. Za sebou výrazně zanechává své předchůdce Rocket Ride i Hellfire Club.

Sammet o své desce mimo jiné říká: „Tentokrát nevydáváme žádný single-hit. Ne jen proto, že všechny písně jsou na singl moc dlouhé. Hudebně se v žádném případě nevracíme zpět ke kořenům naší tvorby, jak je poslední dobou v módě. Nová deska není ani „Legacy of Mandrake part 2“ ani malý bratříček Rocket Ride."

Podle Sammeta si Edguy udržuje tradiční hudební postupy, ale objevuje i nové, jiné, dosud nevídané znaky.

„Fanoušci si mohou myslet, že přinášíme něco zcela odlišného, ale nemusí mít strach, já sám jsem si jist, že tohle bude deska, která nás bude prezentovat v budoucnosti,“ dodává Sammet.

Koncert pořádá agentura Pragokoncert a vstupenky jsou k dostání v předprodejních sítích Ticket-Art, Ticketportal (i na Slovensku) a Ticketstream.

Reklama

Výběr článků

Načítám