Hlavní obsah

Pražská muzea se otevřou i na Vánoce

Pražská muzea budou mít otevřeno i o Vánocích. Například hlavní budovu Národního muzea na Václavském náměstí mohou zájemci navštívit kromě Štědrého dne i 25. a 26. prosince. Prohlédnout si tam mohou výstavu vánočních motivů v rukopisech knihovny či jednu z hlavních letošních akcí, zachycující příběh první Československé republiky. Otevřeno je od 11:00 do 17:00, na druhý svátek vánoční už od 09:00.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Národní muzeum

Článek

České muzeum hudby, kde právě představuje své obrázky grafik a ilustrátor Karel Franta, bude na Boží hod vánoční i na Štěpána otevřeno vždy od 10:00 do 18:00.

Zájemci o prohlídku lapidária na holešovickém Výstavišti budou zklamáni - z technických důvodů je uzavřeno. Poslední příležitost zavítat do expozice historických lékáren v Nerudově ulici budou mít návštěvníci právě o svátcích. Roztodivné křivule a baňky a další původní biedermeierovský mobiliář tu bude naposledy vystaven 4. ledna. Končí totiž nájem soukromého objektu a expozice bude uzavřena.

Do Uměleckoprůmyslového muzea na Štědrý den

Uměleckoprůmyslové muzeum otevře své dveře i na Štědrý den, a to od 10:00 do 16:00. Další dva dny bude tato doba prodloužena až do 18:00. V současné době tu probíhá výstava připravená ke 100. výročí založení sdružení Artěl, jedné z nejvýznamnějších institucí českého užitého umění a designu prvé poloviny 20. století.

Také Muzeum hlavního města Prahy bude 24. prosince přístupno, a to od 09:00 do 16:00. V dalších dvou dnech si mohou zájemci jeho stálou expozici včetně proslulého Langweillova modelu města z let 1826 až 1837 prohlížet o dvě hodiny déle.

Do Náprstkova muzea na Boží hod

Do Náprstkova muzea asijských, afrických a amerických kultur mohou zájemci přijít kromě Štědrého dne. Tedy na Boží hod vánoční i na Štěpána vždy od 10:00 do 18:00. Vedle stálých expozic tu v těchto dnech naleznou například výstavy současného umění Indiánů tichomořského pobřeží Kanady i předmětů, které Národní muzeum získalo péčí egyptologů ze zemí na Nilu.

Muzeum voskových figurín v Melantrichově ulici, seznamující návštěvníky populárně naučnou formou s českou historií, bude mít o svátcích otevřeno vždy od 09:00. Na Štědrý den se bude s prohlídkou končit v 16:00, v dalších dnech až v 19:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám