Hlavní obsah

Největší dovozce aut letos bude zřejmě opět Ford

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Ford Motor Company letos na českém trhu prodá kolem 17 000 osobních a lehkých užitkových aut, což je nejvíce mezi dováženými značkami. Proti loňsku to znamená nárůst o 16 procent. Vyplývá to z údajů automobilky a Svazu dovozců automobilů.

Článek

Nejprodávanější značkou na trhu je domácí Škoda Auto, mezi dováženými vozy podle údajů za 11 měsíců patří druhá příčka za Fordem Volkswagenu a následuje Renault.

Podle mluvčího Fordu Martina Linharta se na prodeji aut v závěru roku projevila hospodářská krize. "Zdá se však, že skutečné šetření je zatím vidět spíše ze strany velkých firemních zákazníků, z nichž někteří se rozhodli nákup nových vozů o několik měsíců odložit. U soukromých osob se nám situace jeví spíše jako vyčkávání, zda po Novém roce nebudou ceny ještě nižší," dodal.

:. Volkswagen je mezi českými importéry opět na druhé pozici. Foto: VW

Ceny na trhu jsou podle zástupců Fordu hodně nízko a každé další snižování, zejména v nižších segmentech, může být rizikové zejména pro ziskovost autorizovaných prodejců.

Nejprodávanějším dováženým modelem je Ford Fusion, který tvoří téměř třetinu odbytu dovozce. Následují modely Focus a Fiesta.

:. Thalia: v česku nejprodávanější Renaultfoto: Renault

Reklama

Související témata:

Související články

Test Ford Focus ST: trefa do oranžového

Sytě oranžová barva je samozřejmě to první, co vás zaujme na nejostřejším Focusu současnosti (než přijde napjatě očekávaná verze RS), nicméně to nejlepší...

Výběr článků

Načítám