Hlavní obsah

V USA odmítli upéct dort tříletému Adolfu Hitlerovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW JERSEY

Nepříliš šťastný nápad s pojmenováním svého syna měli Heath a Deborah Cambellovi z amerického New Jersey. V kolonce chlapcovy matriky je totiž napsáno Adolf Hitler. Hoch má navíc i dvě sestry - JoyceLynn Aryan Nation a Honszlynn Hinler Jeannie. Není divu, že lidé z jejich okolí se na zvláštní rodinu dívají poněkud odmítavě. Místní cukráři dokonce nechtěli malému Adolfovi upéct narozeninový dort se jménem.

Článek

Vedení provozovny ShopRite se hájí, že jméno zcela jasně odkazuje na jednoho z největších tyranů lidské historie, který nechal vyvraždit milióny lidí.

:. Heath Campbell se svou dcerou JoyceLynn Aryan Nation Campbellovou

„Věříme, že požadavek vepsat narozeninové přání Adolfu Hitlerovi, je nevhodný,“ uvedla mluvčí obchodního řetězce ShopRite Karen Meletová. Rodiče jsou ovšem rozhořčeni. „V ShopRite ani neuměli vyrobit dort pro tříletého chlapce. To je smutné,“ zlobila se před novináři chlapcova matka Deborah Campbellová.

Obchodní dům rodině nabídl, že jim vyrobí dort, do kterého si poté budou moci sami dopsat jméno jejich syna, to ale Campbellovi rezolutně odmítli.

Rodiče jsou neonacisté

Již z interiéru domu je patrné, že jsou rodiče malého Adolfa neonacisté. Na zdech visí nacistické orlice či insignie německých jednotek z druhé světové války. Otec má pak na ruce vytetovaný hákový kříž, který zdobí i jeho automobil.

:. Rodný list dokazuje chlapcovo jméno. Foto: The Express-Times

Americká Liga proti hanobení rasy však rozhodnutí obchodu velmi ocenila. „Mohli by také svému synovi na krk dát ceduli, na níž by bylo napsáno bigotní, rasistický štváč. Jaký by v tom byl rozdíl,“ komentoval podivínské rodiče šéf ligy Barry Morrison.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám