Hlavní obsah

Herec Ladislav Chudík byl hospitalizován s trombózou

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenskou hereckou legendu Ladislava Chudíka (84) museli před několika dny hospitalizovat, protože dostal trombózu. "Z ničeho nic mu natekla noha," řekla deníku Plus1den hercova manželka.

Článek

Lékaři přiznávají, že pokud by se krevní sraženina dostala do srdce nebo do plic, život Chudíka by byl ohrožen. "Několik dní proto dostával látku na zředění krve a následně byl propuštěn do domácího léčení," dodala Alena Chudíková (58). Herec nadále dochází na pravidelné kontroly.

V roce 2005 prodělal Chudík opakovaně zánět v břišní dutině a byl několikrát hospitalizován. Podstoupil také operaci, která byla v jeho věku riziková. V následujících létech se herec dostal do dobré formy, opětovně hrál v divadle a natočil několik záběrů pro další pokračování televizního seriálu Nemocnice na okraji města, kde hrál nezapomenutelného doktora Sovu. Slavný herec je členem činohry Slovenského národního divadla přes 60 let. 

Reklama

Výběr článků

Načítám