Hlavní obsah

Evolution Dejavu dokončují album plné kytar i world music

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva měsíce intenzivní práce na dlouho odkládaném debutovém albu má za sebou ostravská kapela Evolution Dejavu. Před závěrečnými studiovými úpravami kapela odehraje jediný speciální koncert, který bude pojatý jako dárek pro fanoušky a ochutnávka z připravovaného alba. Koncert se uskuteční v pátek v ostravském klubu Marley.

Článek

Šestice hudebníků Evolution Dejavu, která byla v roce 2004 označena za Objev festivalu Colours of Ostrava, doposud dávala přednost živému hraní před studiovou prací. Fanoušci se ale cédéčka přece jen dočkají, i když bude k dostání až na počátku příštího roku.

„Měsíc prosinec již bude ve znamení dotáček, mixu a masteringu,“ uvedl manažer kapely Richard Šipka. Nahrávání alba podle něj probíhá pod producentským dohledem Jiřího Pašky, který je na české hudební scéně známý pod jménem Escon Waldez a v minulosti spolupracoval s takovými hudebními esy jako Skyline, Southpaw nebo 100ºC.

Únavu z týdnů ve studiu se rozhodla kapela kompenzovat dárkem pro fanoušky - speciálním koncertem, který se uskuteční v pátek v klubu Marley. „Kapela si chce jednoduše oddechnout mezi svými fanoušky na vlastním koncertě. Celý večer se ponese v tanečním stylu a bude odrazem připravovaného alba,“ dodal Šipka. Už od 20 hodin budou publikum rozehřívat DJ Knomm a Goofee, samotná kapela vystoupí od 21.30 hodin.

Evolution Dejavu kombinuje ve své tvorbě zvuky elektrických kytar, bicích s netradičními nástroji z celého světa, například didjeridoo, djembe, darbuka, dhondo a další. To vše na elektronickém tanečním základě. Výsledkem je energetická nálož, která po zvukové stránce připomíná hudbu kapel jako Fun-da-mental, Transglobal Underground nebo Asian Dub Foundation.

Kapela má za sebou kromě desítek tuzemských koncertů také vystoupení v klubech v Rakousku či v Polsku. Tam si odbyla debut v budově Wroclawské opery, kde vytvořila živý doprovod k němému filmu Tabu režiséra W. Murnoa z roku 1931. Perkusisté Evolution Dejavu též doprovázeli tibetskou exilovou zpěvačku Yungchen Lhamo během jejího loňského ostravského koncertu.

Poslechněte si ukázky zde

Reklama

Výběr článků

Načítám