Hlavní obsah

Creative představil reproduktory s prostorovým zvukem pro domácí kina

Novinky, mif

Společnost Creative Labs představila další generaci reproduktorů s prostorovým zvukem řady Inspire. Novinka s označením T6200 nabídne pět nezávislých dvoupásmových reproduktorů se subwooferem, které je možné připojit k počítači nebo domácímu kinu. Jde o první reproduktory v uspořádání 5.1, které uživatelům umožňují postavit zadní satelity na přední.

Článek

Soustava reproduktorů Creative Labs Inspire T6200 nabídne dvojici předních a zadních satelitů s výkonem 7,5 wattu. Všechny satelity jsou vybaveny duálními kónickými měniči.

Centrální reproduktor disponuje výkonem 18 watů, zatímco subwoofer 22 wattů. Celkový výkon (RMS) sestavy tedy činí dostatečných 70 wattů.

:. Reproduktory jsou vybaveny kabelovým dálkovým ovladačem, ke kterému je možné připojit sluchátka nebo mikrofon. Foto: Archiv

Jde o první reproduktory v uspořádání 5.1, u kterých lze postavit zadní satelity na přední. To umožňuje posluchačům ušetřit místo a zároveň stále poslouchat prostorový zvuk.

Tyto reproduktory mají funkci CMSS Up-mix, která umožňuje převést stereo zvuk z MP3 souborů a DivX filmů na působivý prostorový zvuk formátu 5.1.

Technické parametry

  • Konfigurace reproduktorů: 5.1
  • Výkon subwooferu RMS: 22 W
  • Výkon satelitu RMS: 7,5 W
  • Výkon centrálního satelitu RMS: 18 W
  • Frekvenční rozsah: 40 Hz - 20 kHz

Zajímavou výbavou je také kabelový dálkový ovladač, pomocí kterého je možné zapínat i vypínat reproduktory a ovládat jejich hlasitost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám