Hlavní obsah

VIDEO: Na náledí u Olomouce se srazily desítky aut

Aktualizováno

Ranní nízké teploty přinesly na české silnice námrazy, což mnoho řidičů nepříjemně zaskočilo. Smrtelná nehoda se stala u Šternberka na Olomoucku, u Milevska v jižních Čechách se srazilo pět aut. Problémy jsou i na pražské Jižní spojce. Hromadná nehoda se stala dopoledne u Olomouce.

Článek

Rychlostní silnici R35 z Olomouce zablokovala hromadná srážka 25 vozů. Podle prvních informací bylo zraněno sedm lidí. Dopravu řídí policisté, směr na Ostravu je uzavřený. Auta havarovala poblíž sjezdu na Tovačov. Řidič musí počítat s objížďkou úseku několik hodin. Na místě je velmi špatná viditelnost kvůli mlze.

Pomoc záchranářů u hromadné nehody. Foto: Repro ČT 

První ze série srážek aut se podle vedoucího dálničního oddělení Kocourovce Davida Štěpánka odehrála poblíž olomoucké městské části Nemilany kolem 09:00. "Konečný počet havarovaných aut zatím neznáme, určitě jich tam ale je 25. Kolegové na místě mapují situaci," uvedl Štěpánek.

 Hromadná srážka u Olomouce. Foto: Repro ČT

"Poslali jsme na místo i psychologickou službu a autobus s dekami a čajem, který budou moci využít účastníci nehody," řekla důstojnice krajských hasičů Vendula Wágnerová.

Foto: Novinky

Osmapadesátiletý řidič zemřel v úterý ráno při nehodě na silnici mezi Olomoucí a Šternberkem. Ze zatím neznámých příčin vyjel řidič do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozem. Střet se stal u odbočky na Šternov.

„Zraněny byly dvě ženy z protijedoucího vozu. Příčinu nehody vyšetřovatelé zatím neurčili,“ řekla mluvčí policie Marta Vlachová.

 Srážka vozů u Olomouce. Foto: Repro ČT  

Klouzavý jih Čech

Nejvíce potíží s náledím mají silničáři a řidiči na jihu Čech. Cestáři varují před namrzajícími vozovkami v celém regionu. Nejhorší situace je na mostech a v uzavřených lesních úsecích. Řidiči by měli být maximálně opatrní, jízdu komplikuje i mlha.

Pět aut se na náledí srazilo v Milevsku, přestože byl úsek podle policistů posypán. Nehoda se naštěstí obešla bez zraněných. Na výjezdu z Českých Budějovic na Písek u odbočky na Hlubokou nad Vltavou zase havaroval řidič bílé octavie.

S autem skončil v hlubokém příkopu za svodidly. Jeho vůz vyprostila až odtahová služba. Řidiči museli asi 20 minut čekat v dlouhé koloně.

Obezřetní by měli být i ti motoristé, kteří míří na Šumavu. Na horských cestách leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Místy mohou silnice klouzat.

Ranní nehoda vozidel na pražské Jižní Spojce. Foto: Pro Novinky Stanislav Štický

Nálední na Jižní spojce v Praze

Nehoda na kluzké silnici zkomplikovala ráno dopravu i na pražské Jižní spojce směrem k Barrandovskému mostu. Podle dostupných informací nezvládla řidička osobního vozu průjezd zatáčkou, dostala smyk a střetla se s vozem Pražských služeb.

Auto pak zůstalo stát napříč silnicí v prostředním pruhu. Nehoda se stala na mostě, vozovka byla částečně namrzlá a kluzká. Ihned se začaly vytvářet kolony.

Reklama

Výběr článků

Načítám