Hlavní obsah

VIDEO: V Praze se srazila dvě nová policejní auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na nájezdu na Barrandovský most v Praze se v pondělí krátce před polednem srazila dvě nová policejní auta. Nehoda se obešla bez zranění. Hmotná škoda ještě není vyčíslena.

Článek

Podle pražské policejní mluvčí Ivy Knolové šlo o vozidla jihočeské policie. Auta jela ve směru od Prahy 5 na Barrandovský most a narazila do sebe. Nehoda na jedné z nejrušnějších dopravních tepen Prahy nezpůsobila výrazné potíže v dopravě, uvedla mluvčí.

"Došlo ke srážce dvou nových služebních aut, pravděpodobnou příčinou bylo nedodržení bezpečné vzdálenosti," řekl ředitel jihočeské policie. Pro zcela nové vozy vyrazili do Mladé Boleslavi policisté z Písku a měli je převézt na jih Čech.

Nová policejní auta

Česká policie pořídila od mladoboleslavské Škody Auto celkem 3 500 nových automobilů. Prvních 680 aut převzali policisté v polovině listopadu. Pořízení vozidel přišlo na 1,32 miliardy korun. Je to dosud největší zakázka pro policii.

"Ještě jsem všem kladl na srdce, ať vybírají pečlivé, zkušené řidiče, aby nedošlo ke zbytečné kolizi," zdůraznil Heřman. Na jednom z vozů údajně výraznější škoda nevznikla, druhý automobil má poškozený chladič, světla a nárazník. Výši škody ale zatím Heřman nezná. "Budou potrestáni jako každý jiný řidič, pokud tam došlo k porušení pravidel silničního provozu. Já v tomto případě budu vymáhat i plnou úhradu vzniklé škody," dodal Heřman.

Související témata:

Výběr článků

Načítám