Hlavní obsah

VIDEO: Indka porodila holčičku v 70 letech

DILLÍ

Sedmdesátiletá žena z Indie porodila zdravou holčičku. Stalo se v severoindickém státě Haryana. Žena se svým dvaasedmdesátiletým manželem podstoupila umělé oplodnění. Matka i dítě jsou v pořádku, porod proběhl údajně bez komplikací. Na dítě prý čekali padesát let a už se těší, jak se budou o holčičku starat.

Článek

Sedmdesátiletá Rajo Deviová porodila v sedmdesáti letech své první dítě, a splnila si tak nejen velké přání, ale k velkému milníku dopomohla i celé lékařské vědě. Deviová už je ve věku, kdy v Indii není zcela výjimečné, když je žena prababičkou, ona však poprvé poznala pocit mateřství. 

Ženě se podařilo otěhotnět po umělém oplodnění v tamější klinice. Jak ona, tak i její dcera jsou prý ve skvělém zdravotním stavu. Pro jejího manžela je to v jeho 72 letech také první dcera, jeho dvě předchozí manželství byla bezdětná.

Není jasné, čí vajíčka a spermie byla během úspěšného lékařského zákroku použita. To je totiž tajemství, které si rodiče-penzisti uchovávají sami pro sebe.

"Na dítě čekáme už od té doby, co jsme se před mnoha lety vzali, ale nedařilo se nám to. Po desítky let jsme se museli vypořádávat s drby, že zůstaneme navždy bezdětní, ale těmto smutným dnům je dnes konec," uvedla šťastná matka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám