Hlavní obsah

Evolve představilo videokameru s vysokým rozlišením za tři tisíce korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednu z nejlevnějších videokamer na domácím trhu představila před Vánocemi společnost Evolve. Novinka dokáže i přes nízkou pořizovací cenu nahrávat video ve vysokém rozlišení. To potom kamera ukládá na paměťovou kartu, která může dosahovat kapacity 16 GB. Video si následně můžete přehrát na širokoúhlém 3palcovém displeji.

Článek

Video je nahráváno v širokoúhlém režimu 16:9 v rozlišení až 1280 x 720 obrazových bodů.

Pro záznam HD rozlišení lze využít paměťový slot na SD/SDHC/MMC karty s kapacitou až do 16 GB. Součástí základního balení je paměťová karta SD s kapacitou 2 GB.

Snímačem obrazu je jednotka CMOS, která přináší čistý detailní záznam s rychlým digitálním zpracováním obrazu. Další výhodou použitého snímače je nižší energetická náročnost, díky které vydrží videokamera na baterii pracovat o něco déle.

Videokamera disponuje výklopným LCD displejem o formátu 16:9 s antireflexní vrstvou a úhlopříčkou 3 palce. Zařízení je možné využít také jako běžný digitální fotoaparát, který dokáže snímat v rozlišení až 5 MPix.

Baterie videokamery se dobíjí pomocí dodávané síťové nabíječky. Funkce pro sledování stavu baterie nabízí možnost zjišťovat zbytkovou výdrž baterie přímo na displeji. Bohatou výbavu zařízení završuje rozhraní HDMI, díky kterému je možné kameru připojit k televizi, DVD přehrávači, nebo počítači.

V ceně okolo tří tisíc bychom konkurenci pro videokameru Evolve DigiLife hledali jen velice těžko. Podobné parametry nabízejí dražší přístroje s cenovou hranicí pěti tisíc korun, jako je například model Samsung MX200.

Technické parametry

  • Režim: 16:9
  • Systém záznamu: Digitální
  • Typ snímacího senzoru: CMOS
  • Videosystém: Flash, paměťové karty
  • Zoom digitální: 8
  • Úhlopříčka LCD panelu: 3 palce

O dva tisíce dražší kamera zaznamenává video ve speciálním kodeku H.264. Ve srovnání s ostatními SD videokamerami používajícími kodek MPEG-2, model Samsung MX20 významně prodlužuje stopáž nahrávání. Více informací o této videokameře naleznete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám