Hlavní obsah

Do Česka vtrhl další řetězec s rychlým občerstvením

Novinky, toh

V České republice zakotvil další ze světově známých řetězců s rychlým občerstvením. Své hamburgery začal v úterý nabízet Burger King. První restauraci otevřel v Praze a expanzi plánuje i do dalších měst.

Článek

Licenci na provozování restaurací Burger King má společnost AmRest, která chce patřit mezi lídry trhu. Plánuje si, že bude zdárně konkurovat již zavedeným řetězcům McDonald´s či KFC, které v tuzemsku provozují desítky restaurací. Všechny zmiňované společnosti se zaměřují na prodej sendvičů plněné grilovaným masem.

Burger King se kromě Zličína, kde v tamním nákupním centru otevřel první pobočku, rozhlíží také po dalších lokalitách například v Plzni nebo v Brně.

Burger King
Řetězec s rychlým občerstvením působí v 74 zemích světě, kde provozuje 11 600 restaurací. Zhruba 90 procent restaurací je v soukromém vlastnictví, přičemž provoz funguje na základě licenční dohody.

Řetězec kromě ČR působí ve střední a východní Evropě také v Polsku a Bulharsku. Burger King se od statních restaurací odlišuje mimo jiné tím, že v nabídce má takzvaný Whooper sendvič. Zákazníci si mohou vybrat, v jakém množství a z jakých ingrediencí se bude Whooper skládat.

Rok řetězců

V roce 2008 do Česka zamířilo hned několik světoznámých řetězců. Potěšení přinesly zejména milovníkům káva. V lednu otevřel v Praze první pobočku Starbucks, před několika dny pak Costa Coffee.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám