Hlavní obsah

Vatikán "odpouští" Lennonovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vatikánský list L'Osservatore Romano odpustil posmrtně Johnu Lennonovi jeho slova o tom, že Beatles jsou populárnější než Ježíš. Našel pochopení pro to, že se mladý muzikant jen předváděl.

Článek

Vatikánský list vzpomněl čtyřicáté výročí vydání Bílého alba a Beatles pochválil. Poznámku dnes chápe tak, že se "mladý anglický muzikant dělnického původu, který vyrostl v době Elvise Presleyho a rock and rollu a dosáhl nečekaného úspěchu, jen předváděl a vytahoval..."

L'Osservatore Romano má odnedávna nového šéfredaktora a kromě informování o činnosti papeže a církve se už občas věnuje světským tématům a dokonce i zábavě. Ve článku na půl strany list chválí hudbu Beatles jako "unikátní alchymii zvuku a slov" a dodává, že písničky Beatles prokázaly mimořádnou schopnost odolat času.

V 50. a 60. letech byly rock and roll a rhytm and blues chápány jako ďábelská hudba a stávalo se, že vystoupení byla církví zakazována. V současné době naopak existuje celý žánr "křesťaský rock", který se rozvinul zejména v USA.

Reklama

Výběr článků

Načítám