Hlavní obsah

The Sisters Of Mercy vystoupí v dubnu v Praze

Kultovní britská kapela The Sisters Of Mercy vystoupí 1. dubna 2009 v pražském Divadle Archa. Podle pořadatelů půjde o ojedinělý klubový koncert, jehož kapacita je omezená.

Foto: ČTK

Zpěvák kapely The Sisters of Mercy

Článek

Kapela The Sisters Of Mercy patří k nejvlivnějším rockovým formacím 80. let. Má své oddané fanoušky, kteří za ní jezdí po celé Evropě. "Inspirovala se jimi řada dalších kapel - od Skinny Puppy přes německý metal až po například Rammstein," uvedl Borek Jiřík z pořádající agentury Charm Music.

V České republice vystoupily "Milosrdné sestry" zatím třikrát, naposledy v roce 2005 na festivalu Love Planet. Vstupenky jsou k dostání ode dneška v pokladně Divadla Archa za 1090 korun a v sítích Ticketpro a Ticketportal za 1199 korun. Další informace jsou na www.archatheatre.cz a www.charm-music.cz.

Kapelu The Sisters Of Mercy založili v roce 1980 v anglickém Leedsu kytarista Gary Marx a zpěvák Andrew Eldritch. Hlavní motivací prý bylo, aby se oba muzikanti slyšeli v rádiu. Název si dali po stejnojmenné písni Leonarda Cohena.

V současnosti The Sisters Of Mercy tvoří Andrew Eldritch, nezbytný Doktor Avalanche a dva kytaristé - Chris Catalyst a Ben Christo. Za dobu své existence vydali tři studiové desky. Mezi jejich největší hity patří skladba Temple of Love.

Reklama

Výběr článků

Načítám