Hlavní obsah

Na silnici D47 opět tekla prasečí krev

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Minimálně čtyři mrtví divočáci, jedna sražená srna a jedna liška. I tak vypadá provoz na novém a dosud neoploceném úseku dálnice D47 nedaleko Ostravy, který byl otevřen letos na jaře. Poslední nehoda se stala v neděli krátce před půlnocí nedaleko klimkovického tunelu, kde automobil srazil skupinku tří malých divočáků.

Článek

„Řidič při nehodě nebyl zraněn.Říkal, že ve tmě viděl jedno velké prase a skupinku několika malých. Tři zvířata srazil, než se mu podařilo zastavit, ostatní se rozprchla. Tentokrát to odnesla jen třicetikilová selata. Co ale bude příště, až silnici bude přecházet stokilový kňour?,“ ptá se zástupce klimkovických myslivců Jiří Langer.

Nehody na silnici jsou podle něj docela časté

Asi nejvážnější se stala před dvěma měsíci, kdy služební auto cizinecké policie srazilo přecházejícího divočáka. Škoda na autě byla vyčíslena na 30 tisíc korun, policista naštěstí vyvázl bez zranění. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) tvrdí, že v minulých týdnech vznikly podél D47 čtyři kilometry oplocení, nicméně dálnice není oplocena na celém úseku.

„Není to jednoduchá ani levná záležitost. Nedávno jsme za tři milióny korun oplotili kritická místa, která sami myslivci navrhli. Pokud od nich dostaneme další podněty, budeme se jimi zabývat,“ řekla mluvčí ŘSD Martina Vápeníková. Zástupci ŘSD se podle ní v létě účastnili setkání s mysliveckými spolky, aby se dohodli, kde novou dálnici oplotí.

„My jsme ale pozvánku na jednání nedostali, dozvěděli jsme se o něm až později. Úseky pro oplocení navrhli myslivci z Ostravy a z Polanky bez nás,“ dodal Langer. Předseda Okresního mysliveckého spolku v Ostravě Bedřich Krčmář si ale nemyslí, že by klimkovičtí myslivci nebyli pozváni. „Zřejmě došlo k informačním nepřesnostem. Je škoda, že klimkovický úsek dálnice nebyl také oplocený,“ řekl ČTK předseda ostravského spolku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám