Hlavní obsah

VIDEO: Dva lidé se přiotrávili při kvašení zelí

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dva lidé se v pondělí ráno přiotrávili ve velkoskladu zeleniny v Malých Hošticích na Opavsku. Šestadvacetiletá žena a její o rok mladší kolega, který se ji snažil zachránit, byli hospitalizovaní v nemocnici.

Článek

Záchranka byla na místo přivolaná po šesté hodině ranní. „Šestadvacetiletá pracovnice byla ležící a v bezvědomí nalezena kolegy na dně čtyřmetrové nádrže na kvašení zelí. Jeden ze zaměstnanců za postiženou začal sestupovat po žebříku, také on však záhy upadl do bezvědomí, které bylo doprovázeno křečemi,“ popsal průběh události mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Dodal, že oba pacienti byli intoxikováni zplodinami kvašení, které se nahromadily v nádrži.

Zatímco muže vytáhli kolegové ještě před příjezdem záchranky, ženu v bezvědomí vytáhli až přivolaní hasiči. „Její stav je vážný. Zasahující lékařka musela zajistit dýchací cesty pacientky intubací a připojit ji k umělé plicní ventilaci,“ řekl Humpl s tím, že žena je hospitalizovaná v opavské nemocnici, stejně jako její kolega.

Hasiči museli při vytahování ženy z jedné z jímek použít dýchací techniku. "Dalších deset osob, které v pondělí ráno také šlapaly zelí v dalších jímkách nebo obsluhovaly technologie v hale, hasiči evakuovali,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Upřesnil, že v jímce, která má půdorys pět krát tři metrů a hloubku šest metrů, bylo zelí našlapáno ve zhruba dvoumetrové výšce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám