Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Broken Sword 2.5 – návrat klasiky

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé hry jsou natolik populární, že pokud se jejich fanoušci nedočkají pokračování, vytvoří si své vlastní. To je i případ populární adventury Broken Sword.

Článek

Každá adventura si zakládá především na rozhovorech, a proto musí informace o „jazykovém vybavení“ přijít jako první. Jelikož je toto neoficiální pokračování původem z Německa, dabing hry si můžete vyslechnout pouze v tamním germánském jazyce. K dispozici jsou sice anglické titulky, ale je docela možné, že vám to pokazí dojem ze hry.

:. Broken Sword 2.5

Na druhou stranu je však nutné vyřknout pochvalu za způsob, jakým se podařilo vylepšit grafický kabátek avšak při současném zachování poetické atmosféry původních dílů. Stejně tak propracovaný příběh, který se točí okolo pátrání po záhadném templářském řádu. Z toho vyplývá i nadprůměrně dlouhá doba hraní.

:. Broken Sword 2.5

Pro milovníky adventur a zvláště těch ze „starých, dobrých časů“ je to bezesporu událost roku. Pro všechny ostatní lákavá možnost, jak se přesvědčit, že počítačové hry nemusejí znamenat jen bezduché pobíhání a střílení.

:. Broken Sword 2.5

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám