Hlavní obsah

V nové verzi hymny je navíc úder na tympán

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nová nahrávka české hymny v podání basbarytonisty Adama Plachetky, nahraná orchestrem Národního divadla pod taktovkou Jiřího Bělohlávka obsahuje drobnou technickou chybu.

Článek

"Přiznáváme, že je tam drobná technická vada, ale v projektu je to pro nás nepodstatné. Celkové vyznění nahrávky by to nemělo ovlivnit,“ řekl v úterý na dotaz Práva Štěpán Kubišta z oddělení vnějších vztahů Národního divadla.

Odmítl, že by šlo o kašlání někoho ze členů hudebního tělesa, jak se psalo v médiích. "Po konzultaci se zvukovými mistry a režisérem zvuku se potvrdilo, že v nahrávce kašlání není. Jedná se o nějaký zvuk, pravděpodobně ze sekce bicích nástrojů, nějaké klepnutí na tympán nebo něco podobného,“ poznamenal.

Podle něj nahrávka byla pořizována na jevišti Národního divadla a nikoliv ve studiu. "Byla upřednostněna atmosféra té nahrávky, ne technická dokonalost,“ zdůraznil Kubišta.

Podle mluvčí vlády Jany Bartošové po rozruchu kolem nahrávky konzultoval Úřad vlády s Národním divadlem. "Ujistilo nás, že všechny čtyři verze státní hymny jsou nahrány v pořádku,“ uvedla pro Právo.

Reklama

Související témata:

Související články

AUDIO: Nová verze české hymny

Předseda vlády Mirek Topolánek v neděli u příležitosti Dne české státnosti slavnostně představil nové nahrávky státní hymny Kde domov můj. V Pantheonu...

Výběr článků

Načítám