Hlavní obsah

Strážníci chtěli muži zabránit v kouření na nástupišti, vytáhl na ně pistoli

PRAHA

Nečekaně dramatický byl pro příslušníky pražské městské policie ve čtvrtek večer zásah proti muži, který si na nástupišti Smíchovského nádraží zapálil cigaretu, přestože je tam kouření zakázáno. Kuřák jevící známky opilosti nejdříve strážníky ignoroval, poté na ně vytáhl zbraň.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Na upozornění strážníků, že na nástupišti je kouření zakázáno, muž reagoval slovy, že on na tomto nástupišti kouřit bude.

"Strážníci proto po něm požadovali doklad totožnosti a přikázali mu, aby cigaretu uhasil. Muž, který jevil známky podnapilosti, si trval na svém a kouřil dál. Po dvou minutách cigaretu před strážníky vhodil do kolejiště, čímž se dopustil dalšího přestupku,“ uvedla mluvčí pražské městské policie Radka Bredlerová s tím, že hříšník se odmítl se strážníky bavit, natož aby zaplatil pokutu a podepsal sepsané oznámení o přestupku.

"Poté si odhrnul bundu, aby strážníkům ukázal zbraň, kterou měl na opasku a říkal jim, že si přestupek vyřídí sám. Poté začal zbraň vytahovat z pouzdra,“ uvedla mluvčí.

Strážníci proti němu okamžitě zakročili a pomocí donucovacích prostředků ho donutili zbraň vrátit do pouzdra a odvedli ho stranou od cestujících, které svým chováním ohrožoval. "Vzápětí bylo zjištěno, že má u sebe plynovou pistoli, která naštěstí byla bez nábojů. Policisté, kteří se dostavili na místo, muže poučili, že na veřejnosti se zbraň nevytahuje,“ uzavřela Bredlerová.

Spáchané přestupky teď podle ní bude řešit příslušný správní orgán.

Reklama

Výběr článků

Načítám