Hlavní obsah

OBRAZEM: Na prut pro Barbie chytil muž rekordního sumce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Když byl k panence Barbie na trh uveden růžový rybářský prut, netušily ryby, jaké nebezpečí se na ně chystá. Nikdo nepředpokládal, že by na něj bylo možné chytit byť jen rybku z akvária.

Článek

A přesto se to podařilo Davidu Hayesovi ze Severní Karolíny, když vzal svou vnučku Alyssu k rybníku. Z hry s růžovým prutem pro panenku Barbie se vyvinul neskutečný boj s rekordním úlovkem na konci. „Vyskočil nad vodu a já jsem uviděl jeho ocas, byl tak široký jako moje obě ruce,“ vzpomíná na chvíli u rybníku Hayes.

Když se jeho tříletá vnučka vrátila k vodě, začala téměř plakat: „Dědo, ty mi zlomíš můj prut.“ Plastová hračka pro panenky totiž byla ohnutá k zemi a hrozilo, že praskne. Ale rybářský prut pro panenky vydržel a dokonce byl schopen po pětadvaceti minutách urputného boje zvítězit nad desetikilovým sumcem. Ryba měřila osmdesát centimetrů, což bylo o pět centimetrů více, než má prut.

David Hayes s úlovkem. Foto: ncwildlife.org

Místní organizace ihned Hayese zapsala do rekordních tabulek a jeho úlovkem se pochlubila světu. Jde toti o největšího sumce, který byl na území Severní Karolíny chycen. Dosavadní rekord překonal o kilo a půl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám