Hlavní obsah

Rybář si přál stát se potravou pro ryby, přání se mu splnilo

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Posledním přáním rybáře Petera Hodgeho bylo, aby byl jeho popel nasypán do vody a skončil jako potrava pro stvoření, která celý život chytal. Když 61letý muž zjistil, že je nevyléčitelně nemocný, tak požádal své nejbližší, aby smíchali jeho popel se speciální návnadou, kterou sám používal k chytání ryb.

Článek

Brit z vesničky Puriton nedaleko městečka Bridgewater v hrabství Somerset prohlásil, že chce po své smrti plavat s rybami, jelikož právě s nimi strávil šťastných 40 let svého života, informoval Daily Telegraph. Poté, co Hodge minulý měsíc zemřel, tak bylo jeho tělo spáleno do speciální rakve ve tvaru rybářského koše a smícháno s více než 13 kilogrami žrádla pro ryby.

Hodgeho vdova Caroline a dcera Sally byly první, které měly právo házet "speciální návnadu" do řeky Huntspill, čímž daly signál pro kamarády zemřelého člena rodiny, aby se pustili do rybářské soutěže. Před smrtí totiž Hodge řekl doslova: "Může to znít divně, ale je to takový můj sen. Tam v řece, kde jsem chytával ryby, je mé místo. Věřím, že mě mí přátelé učiní pyšným svými úlovky."

Na pohřeb přišlo 1000 lidí

"Pete chtěl, aby ho ryby spolykaly a on se tak mohl prohánět řekou po své smrti. Vše, co chtěl, jsme pro něj splnili do nejmenšího detailu. Bylo pro nás jen dobře, že jsme vykonali jeho poslední přání," řekla 56letá vdova Caroline Hodgeová.

Hodge byl původním povoláním pánský kadeřník, ale ve svých 20 letech odešel na své oblíbené místo u řeky a od té doby tam chodil již několikrát týdně. Na jeho pohřbu v kostele svaté Marie v městečku Bridgewater se sešla neuvěřitelná tisícovka truchlících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám