Hlavní obsah

Městečko se ocitlo v pařátech falešného agenta FBI

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GERALD

Bill Jacobs (37), nezaměstnaný řidič náklaďáku, tvrdil, že je agent FBI vyslaný do malého městečka, aby potlačil obchod s drogami. Hrozí mu až 105 let vězení. Jacobs po příjezdu do městečka vedl ozbrojené razie, zatýkal a vyslýchal podezřelé. Stačil mu k tomu falešný odznak, pistole a policejní auto z druhé ruky. Dokonce ukradl jméno filmového detektiva ze slavného filmu Policajt z Beverly Hills.

Článek

Jak uvádí list New York Times, podvod odhalili místní novináři na podnět obyvatel, kteří si stěžovali na brutální zacházení. Zkrachovalý otec dvou dětí byl obžalován z 23 přestupků včetně vydávání se za policistu a nejméně sedmnácti žalob od soukromých osob, které se mu podařilo naštvat.

Motivy Jacobsova jednání nejsou zcela jasné

Postarší žena tvrdí, že když s ním nechtěla spolupracovat, zavřel ji na psychiatrii. Jiný muž zas uvádí, že mu falešný policista přiložil k hlavě revolver a vyhrožoval, že ho zastřelí před vlastními dětmi.

Postarší žena tvrdí, že když s ním nechtěla spolupracovat, zavřel ji na psychiatrii. Jiný muž zas uvádí, že mu falešný policista přiložil k hlavě revolver a vyhrožoval, že ho zastřelí před vlastními dětmi.

Motivy Jacobsova jednání nejsou zcela jasné. V rozhovoru uvedl, že „chtěl jen pomoct“ bojovat v městečku s 1 200 obyvateli se zločinem. Zajímavé je, že po příjezdu se nejen prokázal falešným odznakem, ale dokonce dal místním policistům i telefonní číslo, kde si prý mohli ověřit, že je tím, za koho se vydává.

Měl odznak i telefonní číslo na ověření poslání

Žena, která na daný telefonát odpověděla, uvedla, že je z „multifunkční jednotky FBI“ - žádná taková přitom neexistuje a objevuje se jen ve filmu Policajt z Beverly Hills.

„Měl papíry. Měl odznak. Měl telefonní číslo na ověření poslání. Nevím, co víc jsme měli udělat,“ řekl starosta města Otis Schulte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám