Hlavní obsah

V Indii stanul u soudu pes, hrozí mu trest smrti

Novinky, BBC, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

U soudu v Indii stanul pes Chhotu, který je obviněný z narušování osobní svobody. Podle této obžaloby svévolně napadal a kousal tamější obyvatele. Policie v oblasti Biha požaduje pro psa přísný trest. Tento pes byl již souzen v roce 2003, kdy byl odsouzen k trestu smrti, kterému se nakonec vyhnul. Informovala o tom BBC.

Článek

Sousedi si stěžovali, že pes se několikrát zcela pomátl a pokousal několik lidí. Ochranářům zvířat se ale podařilo rozhodnutí soudu zvrátit. Teď ovšem pes stanul u soudu ve městě Pumea a je to s ním více než nahnuté.

"Soud byl podrobně seznámen se situací. Policie tvrdí, že je pes ohrožením pro všechny obyvatele v oblasti a narušuje pořádek," řekl místní zástupce Rajiv Ranjan.

U soudu byl pes krotký

Pes má ovšem i svého obhájce, Dilipa Kumara Deepaka, který svého mandata tvrdě brání: "I přes to, že se k soudu dostavilo tak velké množství lidí, pes nikoho nepokousal, ba dokonce na nikoho ani neštěkal."

Případ ještě není u konce, další sezení je naplánované na 5. srpna. K soudu se v tento den dostaví i majitelka psa, bezdětná vdova Rajkumari Deviová.

Prý jen chrání její majetek

"Chhotu je můj ochránce a vychovávala jsem ho, jako kdyby byl mé dítě," řekla žena a dodala, že pes pokousal pouze ty osoby, které se snažily neoprávněně dostat do jejího domu.

Obhájce psa a ženy tvrdí, že se do jejího domu snaží neustále dostat závistiví sousedé a ukrást jí dokumenty potvrzující vlastnictví pozemku. To je prý hlavní důvod, proč se do domu vždy snažili dostat v noční dobu. Poté, co je ovšem Chhotu vždy pokousal, museli svou snahu vzdát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám