Hlavní obsah

Tropické třicítky mají vydržet celý týden

Novinky, znk
PRAHA

Meteorologové varují před extrémně vysokými teplotami, které budou v Česku panovat minimálně do středy. Na většině území republiky se maximální teploty budou pohybovat v rozmezí od 28 do 32 stupňů. Uvedl to Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Podle Meteopressu vydrží třicítky celý týden.

Článek

V pondělí a úterý se denní teploty budou pohybovat kolem 28 až 32 stupňů, na horách kolem 22 stupňů. Kolem třicítky budou teploty i ve středu, odpoledne ale přibude oblačnosti a místy se objeví přeháňky a bouřky.

Podle ČHMÚ je důvodem současného vedra příliv suchého kontinentálního vzduchu od východu a malá oblačnost. Meteorologové proto upozorňují, aby lidé odpoledne nepobývali na přímém slunci a nenechávali tam ani děti nebo zvířata.

Je také třeba více pít a při pobytu na přímém slunci používat ochranné krémy, sluneční brýle nebo pokrývku hlavy.

Horko by mělo být až do neděle, podle Meteopressu bude převážně polojasno s občasnými dešťovými přeháňkami a bouřkami. Denní teploty budou 25 až 30 stupňů, v neděli až 33 stupňů.

Příští týden bude zpočátku zřejmě převážně polojasný, jen ojediněle s dešťovými přeháňkami nebo bouřkami. "Postupně bude oblačnosti i srážek přibývat," uvádí Meteopress. Odpolední teploty mají být kolem třicítky, postupně v intervalu 20 až 25 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám