Hlavní obsah

Nezájem diváků předčasně ukončil festival Happy Days

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

V sobotu ráno skončil předčasně na letišti v Hradci Králové festival Happy Days. Ten měl podle původních plánů organizátorů trvat jedenáct dnů. Akce ale během tří dnů přilákala pouze tisícovku návštěvníků. Pořadatelé přitom festival označovali za největší prázdninovou párty v historii Čech.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Bubeník Mark Reid (vlevo) a klávesista a baskytarista Brian "Fast" Leiser z kapely Fun Lovin' Criminals při vystoupení na festivalu Happy Days 2008.

Článek

Zatím není jasné, jestli se účastníkům bude vracet vstupné. „Velice neradi Vám musíme oznámit, že festival Happy Days jsme museli předčasně ukončit z důvodu nízké návštěvnosti a nepřízně počasí,“ uvedli pořadatelé na internetových stránkách akce.

Předpokládá se, že pořadatelé utrpěli vysokou finanční ztrátu. „Velice nás mrzí tato skutečnost. Situace je pro nás velice obtížná, zejména finančně. Proto Vás prosíme o co největší toleranci, pokud možno ve všech ohledech.

Podle jednoho z organizátorů Jaroslava Judase měla podle původního předpokladu denní návštěvnost činit několik tisíc lidí. "Měl to být první ročník, ale začít tak velkým festivalem bylo zřejmě velké sousto," řekl Judas. Prodělek odhadl na několik miliónů korun.

Neúspěch nezpůsobilo jen počasí

"Hlavní příčinou nezdaru bylo zřejmě počasí, ale přes velkou snahu pořadatelů selhala i řada dalších faktorů," řekl dramaturg festivalu Radek Laurin.

Organizátoři avizovali, že na akci vystoupí stovky hudebních skupin, desítky divadelních souborů z oblasti pohybového a alternativního divadla, multimediální umělci a další. Součástí festivalu měl být taneční stan, sportovní aréna, workshopy, umělecké dílny nebo módní přehlídky.

Už čtvrteční zahajovací večer však naznačoval problémy. Na hlavní hvězdu - newyorskou skupinu Fun Lovin' Criminals - se přišlo podívat pouze několik stovek fanoušků. Koncert navíc začal s dvouhodinovým zpožděním, což organizátoři omlouvali technickými problémy.

Reklama

Výběr článků

Načítám