Hlavní obsah

Strážníci chytili zloděje aut, policie ho zase pustila

Právo, ner
PARDUBICE/BOHDANEČ

Jediný zadržený muž, který skončil předminulý týden v rukou městských strážníků z Lázní Bohdaneč po dramatické honičce se zlodějským gangem v ukradeném autě, je překvapivě opět na svobodě. "Zadržený byl obviněn ze slovního útoku na veřejného činitele a propuštěn na svobodu," potvrdila mluvčí pardubické policie Jana Šrajbrová.

Článek

"My jsme náš úkol splnili. Zadrželi jsme ukradené auto i s cenným obsahem, jednoho z pravděpodobných zlodějů jsme předali policii,“ pokrčil rameny bohdanečský vrchní strážník Pavel Řehoř.

"Teď se může spojit se svými kumpány a dál krást,“ nechal se slyšet jeden z řidičů na čerpací stanici, kde ukradené auto zloději opustili.

"Zloději aut pracující ve skupinkách mají občas přesně propracovaný scénář, rozdělené role a připraveny právně těžko zpochybnitelné výpovědi. Pro soudce je pak těžké na ně uvalit vyšetřovací vazbu,“ řekl Právu pardubický policista, který je s případem obeznámen. Podle jiného zdroje zadržený muž neustále měnil své výpovědi, naposledy tvrdil, že je stopařem, který o ničem neví.

Propuštěný muž měl podle Řehoře minimálně dva spolupachatele. Těm se zatím daří unikat. Novinky přinesly i videozáznam z celé akce, kde zloděj napadal strážníka a jeho kumpáni v zeleném citroenu najížděli do jeho kolegy. Ale ani ten prý není dostatečným důkazem pro obvinění a umístění do vazby.

:. Policejní honička v Lázních BohdanečAutor: Městká policie Lázně Bohdaneč/Stream.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám