Hlavní obsah

VIDEO: Němec se přilepil na rychlovlak jedoucí 250 km/h

Novinky, toh

Adrenalin, hrozící smrt, ale hlavně rychlost kolem 250 kilometrů za hodinu. Tak vypadala hazardní zábava mladíka, který se pomocí vakuové přísavky zvenku přilepil na zadní sklo rychlovlaku ICE. Právě ten se Německem proháněl rychlostí až 250 kilometrů v hodině.

Článek

Alexander Richter z Berlína si říkal „trainrider“. Vše natočil na video a dal na internet. Jeho „zábavou“ se zabývala i tamní televize RTL. Podobných vidí jsou na internetu desítky.

Richter tvrdil, že trpí na leukémii a zbývá mu jen rok života. Podle neověřených informací již Richter zemřel. 

Riskantní zábava není výjimkou ani v Česku

Již z minulosti jsou známy případy, kdy lidé naskakovali na tramvaje či metro. Novinkám Radek Joklík z tiskového oddělení Českých drah potvrdil, že „netradiční projížďku“ si dopřejí i Češi. Zatím se však nikdo nepokoušel jezdit na Pendolinu, které může po České republice jezdit maximální rychlostí 160 kilometrů za hodinu.

Redakci Novinek se podařilo zkontaktovat jednoho muže, který této zábavě pravidelně holdoval. „Jezdil jsem tak v osmdesátých letech. Sranda to rozhodně byla,“ přiznal se Petr T., který si nepřál prozradil své celé jméno.

Nikdy prý neměl žádný větší problém. Většinou se ani nepřišlo na to, že na vnější straně vlaku je. "Jezdil jsem buď sám, nebo ještě s někým. Sehnali jsme si grafikon vlaků. Dalo se tak ušetřit za cestování,“ uvedl.

České dráhy evidují případy těchto „netradičních pasažérů“. „Lidé si sedají na nárazníky. Pokud se na to přijde včas, tak vlak ani nevyjede ze stanice,“ vysvětlil Joklík. Ale když se na jezdce na vlaku přijde až během cesty, strojvedoucí musí podle Joklíka zastavit a zavolat polici. Jenže právě v ten okamžik lidé z místa utíkají, nelze je proto chytit.

„Porušují zákon o drahách. Lidé tak ohrožují bezpečnost svojí i ostatních cestujících,“ dodal Joklík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám