Hlavní obsah

Skupině Gaia Mesiah utekla zpěvačka

Novinky, Stanislav Dvořák

Známá "holčičí" rocková skupina Gaia Mesiah přišla o zpěvačku Marku Rybin. Ta se rozhodla odejít z blíže neupřesněných osobních důvodů. Naplánované koncerty se ruší.

Článek

Gaia Mesiah v současnosti pracuje na nové desce a hledá novou zpěvačku. Marka Rybin se prý chce věnovat vlastním projektům.

"Stávající situaci se snažíme všemi silami vyřešit a omlouváme se všem za vzniklé potíže! Nicméně nejbližší koncerty jsme byli nuceni odvolat. Budeme Vás průběžně informovat o všem, co se děje," uvedly zbylé členky skupiny na svých internetových stránkách.

Gaia poprvé vystupovala v roce 2001, zformovala se z RATM Revivalu (bubenice Misha Cortéz a kytaristka Santa Morella). První neoficiální CD si vydala sama v roce 2003.

V zimě 2005 podepsala skupina smlouvu s Universalem a po spolupráci s producentem Georgem Ericem vyšlo v květnu téhož roku album Ocean, které potěšilo fanoušky i značnou část hudebních kritiků. Poslední album Alpha Female vyšlo koncem dubna 2007 a pracoval na něm i Jaz Coleman, skladatel a frontman skupiny Killing Joke.

V květnu by se měl objevit na trhu živák Thank you Dr. Beat!, který byl natočen při 6. narozeninách skupiny v pražském Lucerna Music Baru. První live CD se tak neplánovaně stane i poslední nahrávkou, která zachycuje zvuk skupiny Gaia Mesiah v původní sestavě.

Reklama

Související témata:

Související články

ON-LINE CHAT: skupina Gaia Mesiah

Rocková kapela Gaia Mesiah je před vánočním dvojkoncertem, který se v pražském klubu Lucerna Music bar uskuteční 12. a 13. prosince. Na něm se dokonce natočí...

Výběr článků

Načítám